Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Prahova a ajuns  la 1323 ,  în condițiile în care, ieri, Prahova avea 1288, cazuri înregistrate de la începutul panemiei.  Astfel, au fost raportate alte 35 de cazuri noi de COVID-19.

Iată comunicatul de presă emis de Prefectura Prahova:

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1323 persoane. Dintre acestea 201 au fost declarate vindecate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -17 pacienți, dintre care 13 sunt ventilați.

Numărul deceselor, potrivit ultimei raportări a D.S.P. Prahova, a ajuns la 63, astfel:

-61) persoană de sex feminin, 82 ani, internată pe 17 iulie, decedată pe 22 iulie. Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, fibrilație atrială cronică, boală renală cronică și cardiomiopatie;

-62) persoană de sex masculin, 73 ani, internată pe 15.07, decedată pe 22.07. Comorbidități: ciroză hepatică, boală renală, sindrom anemic sever;

-63) persoană de sex feminin, 85 ani, internată pe 15 iulie, decedată pe 23 iulie. Comorbidități: anevrism trombozat de aorta abdominală, insuficiență renală, HTA, anemie, insuficiență cardiacă.

 

Potrivit ultimelor informații, furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-o altă secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde, până în prezent, au fost confirmate 6 cazuri pozitive din cadrul personalului medical. A fost demarată ancheta epidemiologică și au fost adoptate măsuri în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2, respectiv:

 • Anunțarea și trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secția de Boli Infecțioase;
 • Sistarea internărilor;
 • Testarea tuturor pacienților existenți la nivelul secției;
 • Asigurarea asistenței medicale a pacienților cu personal doar din cadrul secției;
 • După externarea pacienților se va efectua dezinfecția terminală la nivelul secțiilor, în toate spațiile.

Totadată s-a dispus respectarea cu strictețe a următoarelor:

 • Efectuarea triajului epidemiologic la începutul fiecărui schimb de lucru;
 • Purtarea echipamentului de protecție corespunzător activității desfășurate;
 • Masca de protecție va fi purtată, cu schimbare la 4 ore;
 • Se va respecta distanța de 1,5 m între persoane în spațiile comune;
 • Personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigațiilor și stabilirea diagnosticului;
 • Respectarea tuturor normelor de igienă;
 • Interzicerea folosirii aparatelor de aer condiționat.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 168 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost controlate și 14 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 34 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților,  conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 500 lei.

 

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here