Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Prahova a ajuns  la 710 ,  în condițiile în care, ieri, Prahova avea 679, cazuri înregistrate de la începutul panemiei.  Astfel, au fost raportate alte 31 de cazuri noi de COVID-19.

Iată comunicatul de presă emis de Prefectura Prahova.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 710 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 33 au decedat, iar 159 au fost declarate vindecate și externate.

În spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 19 pacienți. A fost operaționalizată și unitatea mobilă de Terapie Intensivă care a ajuns în urmă cu două săptămâni la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 08 iulie, au fost efectuate verificări la 265 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, alte 524 au fost legitimate, iar 306 șoferi au fost opriți în trafic în vederea efectuării controalelor specifice acestui context. Au mai fost verificate și 78 de societăți comerciale.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 143 de sancțiuni, în valoare de 50900 de lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here