În data de 07 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2451 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 82 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar alte 402 au finalizat cele două săptămâni de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 659 de persoane în 14 unități de cazare.

Tototodată, în județul nostru avem 36 de persoane infectate cu coronavirus, cu trei mai multe decât au anunțate la ultima raportare.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) din județul Prahova au desfășurat o serie de activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Astfel, în cursul zilei de 06 aprilie, au fost realizate controale la 1065 de locații din Prahova unde sunt înregistrate 2245 de persoane aflate în auto-izolare și la 43 de agenți economici.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 615.000 lei. Dintre acestea, 359 au fost pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare, iar patru au fost aplicate pentru fapte ilicite de natură economică.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 69 de dosare de cercetare penală pentru 91 de persoane și au aplicat 5.740 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală care depășește  6,5 milioane lei.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, prefectul Cristian Ionescu, face, din nou, apel către cetățeni să respecte prevederile ordonanțelor militare și să înțeleagă că prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar opționale.

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here