Prefectura Prahova a emis un comunicat de presă cu privire la ultimele informații privind situația coronavirus din județ.

Până în prezent, în județul nostru au fost confirmate 66 de cazuri de COVID-19, cu  opt mai multe decât la ultima raportare.  Totodată, până în prezent 34 prahoveni au fost declarați vindecați  și externați. În acest moment, în Prahova sunt 244 de persoane aflate în autoizolare și  264 de persoane aflate în carantină.

Iată comunicatul de presă:

La nivelul județului Prahova, în data de 27 aprilie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 244 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, patru au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 50 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 264 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre persoanele din județul nostru diagnosticate cu noul coronavirus, două au decedat, iar 34 au fost declarate vindecate și externate

 

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat o serie de acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 26 aprilie, au fost realizate controale la 25 de agenți economici din Prahova, au fost legitimate aproape 900 de persoane și oprite în trafic aproape 600 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru o persoană. Această a prezentat o adeverință de angajat, însă la interogarea de către polițiști a bazei de date REGES, aceștia au constatat că datele menționate în dovada respectivă nu sunt reale. Persoana în cauză va fi anchetată pentru fals și uz de fals.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 248 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 435.100 lei. Dintre acestea, 29 au fost pentru contravenții în context, iar 219 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

 

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență le recomandă tuturor prahovenilor să respecte restricțiile impuse prin Ordonanțele militare. Abaterea de la legislația în vigoare atrage sancțiuni, iar  necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

 

Informațiile referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv cu noul coronavirus, numărul de teste efectuate, dar și decesele înregistrate din cauza COVID-19 sunt oferite doar la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here