Jucătorii de la echipa comunei Blejoi, cea care evoluează în campionatul județean, au demarat o campanie pentru ajutorarea persoanelor vârstnice și a celor pentru care infectarea cu coronavirus presupune riscuri mari.

”Daca acum e sistat campionatul am zis să nu stăm degeaba. Dacă până acum le adueam oamenilor bucurie prin meciurile noastre, acum, decât să stăm degeaba, am zis să le aducem o bucurie sau o alinare celor din comună, prin gesturile noastre”, a declarat Cristian Burlacu, antrenorul echipei de fotbal și coordonatorul voluntarilor.

”Până acum am avut încurajări. Comuna noastră este destul de activă acum pentru că s-au întors acasă copiii și nepoții părinților și bunicilor noștri și sunt destul de mobili, dar nici lucrurile nu au luat o turnură gravă. Cred că avem vreo trei, patru familii în izolare din informațiile noastre. Noi sperăm să nu fie nevoie de noi”, a mai spus Cristian Burlacu.

Am observat că oamenii nu au neapărat nevoie de o acțiune, au nevoie de un gest la nevoie de un gest uman.

Gândul asta că nu toți fugim, că nu toți ne ascundem, că nu toți tremurăm, gândul că există niște oameni tineri, deschiși să ajute, pe care ne putem baza, asta a fost important pentru cei mai mulți.

În momentul acesta parcă le-a dat curaj. Noi am făcut un demers foarte simplu și a avut un impact colosal. Am fost surprins de impactul emoțional, am văzut o relaxare emoțională. Ideea că cineva este lângă ei gata să-i ajute i-a liniștit și se simt puțin mai în siguranță, asta a fost primul impcat”, a mai spus coordonatorul proiectului.

Din proiect fac parte 20 de tineri din comuna Blejoi.

Localitatea are două echipe de fotbal. Una activează la nivelul ligii a treia, în campionatul național, celalaltă, în campionatul județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here