Coșmar în familia unui celebru medic pediatru din Câmpina după ce fiul acestuia, Vlad Gabriel M., în vârstă de 47 de ani, a căzut în plasa unor șarlatani din Buzău. Totul a început cu o frumoasă poveste de dragoste care s-a înfiripat în mediul online, dar care s-a finalizat cum nu se putea mai rău: cu o pagubă de 70.000 de lei.

Banii au fost plătiți de bună voie de Gabriel pentru a nu fi anchetat de „un procuror militar de la siguranța națională” și pentru ca mama lui să nu fie implicată într-un accident rutier. De fapt aceste amenințări nu erau altceva decât trucurile folosite de șarlatani pentru a obține cât mai mulți bani de la bărbatul prea naiv și îndrăgostit lulea de o “profesionistă”.

Concret, Vlad Gabriel M,. a cunoscut prin intermediul unei rețele de socializare o tânără în vârstă de 36 de ani, de fel din Buzău. Cei doi au ținut legătura o bună perioadă pe internet, dar și la telefon, până ce câmpineanul a decis că a venit momentul să-și cunoască mai bine iubita virtuală așa că a invitat-o la Câmpina. În ziua întâlnirii, tânăra l-a sunat pe Gabriel și l-a anunțat că se află în Ploiești, dar nu are cum să ajungă la Câmpina pentru că a rămas fără bani după ce hoții i-au furat geanta. Galant, bărbatul s-a oferit să o ajute și i-a transferat o sumă de bani în cont. Întâlnirea de atunci nu a mai avut loc, și nici în altă zi, tânăra invocând diverse motive. Cu toate acestea, Gabriel nu și-a dat seama că este victima unor șarlatani, așa că a acceptat să continue relația măcar pe internet, dacă în viața reală nu se putea.

S-a ajuns chiar și la cerere în căsătorie și, pentru a dovedi că poate fi un cap de familie, care poate oferi o situație bună unei tinere femei, Gabriel M. a transferat în contul iubitei și alte sume de bani, drept garanție pentru bunăstarea ce avea să vină dacă ar fi acceptat să-i devină soție. Toată această poveste de amor s-a sfârșit brusc în momentul în care câmpineanul a fost contactat de un bărbat care s-a recomandat procuror militar de la siguranța națională. Acesta l-a informat că, pe numele său, fusese deschisă o anchetă sub acuzațiile „ de clonare de conturi”, a fost amenințat că vor urma cercetări la DNA și DIICOT București și că mama sa ar putea fi victima unui accident rutier, dar că totul se poate rezolva fără alte urmări în schimbul sumei de 70.000 de lei, bani pe care Gabriel M. i-a și plătit.

A realizat mai târziu ce prostie făcuse și a apelat la ajutorul Poliției. Tânăra, Monica Petcu, este cercetată acum sub control judiciar, dar Gabriel M. nu și-a recuperat banii și este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple în viitorul apropiat.

Monica Petcu cunoscută în Buzău pentru țepele pe care le-a dat și altor persoane. Conform newsbuzau.ro, Monica Petcu nu se află la prima victimă, ba din contră, înșelăciunea persoanelor naive fiind modul său de a câștiga bani. În urmă cu un an, sub pretinsul scop de “a ajuta” diferite persoane în vederea găsirii unui serviciu (de multe ori aflat în unele unități militare din Buzău – după cum pretindea aceasta), reușea să înșele diferite persoane, pretinzând diferite sume de bani, scriu jurnaliștii din Buzău. Așa a fost înșelată (28 august 2014) și A. I. din Buzău, care i-a dat Monicăi Petcu suma de 1.000 de lei, pentru a “intermedia” angajarea pe un post de secretară într-o unitate militară din Buzău. Imediat după primirea banilor, Monica Petcu a încercat să obțină altă sumă de bani (în euro), pentru a continua demersul sau. Ca să fie mai convingătoare, s-a folosit și de alte numere de telefon ale unor bărbați complici la înșelăciune ce se pretindeau a fi “ofițeri superiori la unitățile militare respective”. A.I. și-a dat seama că este înșelată și a apelat la ajutorul Poliției. Monica Petcu a fost condamnată la doi ani și 8 luni cu suspendare sub acuzația de trafic de influență. Sentința nu este definitivă.

Citește și: Cum a fost jefuit de bani un prahovean, prin Facebook și Whatsapp

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here