Patru localități din Prahova au o rată de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori, calculată în funcție de numărul de cazuri noi identificate în ultimele două săptămâni.

De departe cea mai gravă situație este în comuna Păulești, unde rata de infectare a ajuns la 4,66 cazuri la mia de locuitori. Pe locul doi se situează comuna Plopu, cu o rată de 3,29, urmată de Albești-Paleologu și Vadu Săpat, ambele cu o rată de infectare de 3,14 cazuri la mia de locuitori.

La polul opus, în 20 de localități din județ nu a mai fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu coronavirus în ultimele două săptămâni. Este vorba despre comunele Ariceștii Zeletin, Bătrâni, Bertea, Călugăreni, Cosminele, Dumbrava, Dumbrăvești, Gherghița, Gornet, Jugureni, Lapoș, Posești, Salcia, Sălciile, Șoimari, Ștefești, Talea, Tătaru, Tinosu și Valea Doftanei.

Potrivit ultimei raportări, Ploieștiul a ajuns la o rată de infectare de 2,10, după ce în ultimele două săptămâni au fost raportate 472 de noi cazuri COVID. În municipiul Câmpina rata de infectare este de 1,35 la mia de locuitori, fiind raportate 49 de cazuri de infectare în ultimele două săptămâni.

Per total, în județul Prahova este calculată o rată de infectare de 1,53 cazuri la mia de locuitori, cu 111 cazuri noi în ultimele 24 de ore, fapt care plasează județul în scenariul galben.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here