fbpx
vineri, mai 24, 2024
spot_img

Craterul din Slănic este cât un bloc cu cinci etaje. Are o adâncime de 18 metri

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Autoritățile au emis avertismente clare privind riscul maxim de prăbușire a imobilelor din zona afectată, iar măsurile de siguranță au fost accelerate. Aproape 20 de persoane sunt obligate să își părăsească locuințele în preajma sărbătorilor.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din apropierea zonei afectate, acțiune ce urmărește protejarea vieților oamenilor și prevenirea unor tragedii iminente.

- Reclamă -

 „Din păcate, nu putem aștepta. Acum câteva zile am solicitat întreruperea utilităților în zona respectivă. Dacă nu am fi făcut acest lucru, astăzi în momentul în care a căzut acel stâlp, puteam vorbi de o tragedie”, a declarat Emil Drăgănescu, prefectul județului Prahova.

Potrivit specialiștilor, noile fisuri se îndreaptă spre nordul orașului, iar riscul se extinde asupra unor instituții importante, cum ar fi sediul ANAF. Manole-Stelian Șerbulea, expert tehnic în cadrul Universității Tehnice de Construcții București, a indicat că apa provenită din acviferul freatic ar fi declanșat fenomenul și că toate semnele indică o origine naturală a evenimentului.

„Apa care a declanșat evenimentul are ca sursă, cel mai probabil, acviferul freatic, adică primul strat purtător de apă. Este posibil să fi fost eroziune internă locală în zona în care s-a produs prăbuşirea. Ca să protejăm marginile acestei prăbuşiri, o să umplem cu material până când se vor lua nişte măsuri permanente care să stabilizeze zona. Până acum, toate indiciile par ar arăta acest lucru, că este un fenomen natural”, a explicat Manole-Stelian Şerbulea, expert tehnic în cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii (UTC) Bucureşti.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...