Foto cu caracter ilustrativ

Anul 2016 a fost unul în care mai multe crime sângeroase comise în Prahova au îngrozit locuitorii din județ. Ziarul Incomod vă prezintă cele mai teribile cazuri, tragedii sângeroase care au avut un impact puternic asupra comunității.

Un cioban și-a omorât cu cruzime colegul

În februarie 2016 administratorul unei ferme de animale din Bălțești anunță autoritățile despre faptul că un cioban de la stâna sa a fost înjunghiat mortal de către alt cioban. Totul a pornit de la o ceartă între cei doi ciobani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice în exces. Concret, unuia dintre ciobani îi lipsea telefonul mobil, acuzându-l pe celălalt că i l-a furat. De aici nu a mai durat mult până când unul dintre ei a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe colegul său de muncă de două ori în zona toracelui. După ce a comis crima, ciobanul în vârstă de 35 de ani a părăsit locul faptei, fiind depistat în scurt timp de polițiști tot pe raza comunei Bălțești.

Un cioban și-a ucis cu sânge rece fratele

În iunie 2016 între doi frați din Valea Călugărească a izbucnit un conflict pe fondul consumului de alcool. Unul dintre frați, în vârstă de 40 de ani, a mers împreună cu soția în vizită la fratele său de 29 de ani care locuia cu părinții. După mai multe pahare cei doi s-au certat, motivul fiind prezența soției celui dintâi. Bărbatul de 29 de ani, de profesie cioban, a scos un cuțit și și-a înjunghiat fratele de două ori în dreptul inimii, victima decedând pe loc. Criminalul și-a recunoscut fapta.

Crima de pe strada Poligonului din Ploiești

În august 2016 o femeie de 43 de ani a fost găsită moartă în tufișurile de pe strada

Vasile Pascale
Vasile Pascale

Poligonului din Ploiești. A avut parte de un sfârșit crunt, pe lângă o plagă înjunghiată de la gât, făcută cu un ciob, la autopsie s-a descoperit și că femeia fusese bătută cu bestialitate înainte de a fi ucisă. Criminalul este Vasile Pascale, un bărbat fără căpătâi care obișnuia să trăiască pe spatele femeilor. Pascale a fost identificat drept autor al crimei după petele de sânge găsite pe geanta de voiaj și pe pantaloni. În plus, bărbatul avusese și “tupeul” să-i fure victimei portofelul în care aceasta avea cardurile și alte documente, dar și să fugă la mare cu o altă femeie în ziua crimei în încercarea de a-și construi un alibi. Nu și-a recunoscut fapta, dar declarațiile martorilor și discuțiile purtate pe Facebook și prin sms cu victima l-au trădat.

Tată și fiu uciși cu bestialitate la Starchiojd

Tot în august 2016 un tată și fiul acestuia din Starchiojd au fost uciși de trei persoane cu care

Cei trei ciobani
Cei trei ciobani

au avut un conflict. Cei doi au fost omorâți cu bestialitate, după ce au fost atacați de câini de stână, asmuțiți asupra lor de trei ciobani, apoi jucați în picioare și bătuți cu bâte din lemn. Când nu au mai mișcat, au fost târâți câteva sute de metri până în dreptul unei vâlcele și aruncați acolo, deși cei cei doi bărbați încă mai respirau. Au fost găsiți 24 de ore mai târziu, dar își dăduseră sufletele. Criminalii au fost identificați imediat. Erau trei frați dintr-o comună apropiată.

O mamă din Ploiești și-a omorât fiul

În octombrie 2016, întreaga comunitate din Ploiești a fost șocată după ce a ieșit la iveală faptul că un bărbat a fost omorât chiar de către mama sa. Acesta a venit acasă băut, s-a certat cu mama lui, bătrâna susținând în fața anchetatorilor că fiul ei ar fi agresat-o. Atunci se pare că s-a hotărât să îl omoare. Cei doi dormeau în aceeași cameră, iar în momentul când bărbatul a adormit a luat un topor, s-a suit deasupra lui cu intenția de a-l ucide, dar nu a avut curaj s-o facă. Ca să-și facă curaj s-a dus în sufragerie și după ce a băut o sticlă de Metaxa s-a

Mama care și-a ucis băiatul
Mama care și-a ucis băiatul

reîntors în dormitor, dar de data aceasta înarmată cu un ciocan. Înainte de a-și duce planul la îndeplinire a luat o geacă de-a victimei și a exersat mai multe lovituri. După aproximativ o jumătate de oră de exercițiu a trecut la fapte și a început să-și lovească fiul cu ciocanul. După câteva lovituri bărbatul a încercat să se apere, moment în care femeia i-ar fi pus niște pungi pe cap și a continuat să-l lovească până l-a omorât. După crimă a dat trupul jos din pat și a curățat locul. A spălat zona, iar o parte din hainele și așternuturile pătate de sânge le-a ars în boiler. Alte haine le-a spălat cu apă rece, apoi cu detergent și săpun, iar altele le-a aruncat în diferite tomberoane din oraș. A doua zi dimineață a ieșit în curte, s-a plimbat, a vorbit cu vecinii. La trei zile după crimă, s-a apucat să sape o groapă, în curte, pe care a terminat-o de abia a doua zi. Bătrâna a băgat cadavrul în groapă și l-a astupat cu pământ. După aceea, în fiecare zi, a tot pus pământ peste mormântul improvizat de frică să nu iasă cadavrul la suprafață. După două săptămâni a cedat și a mers la Poliție să se predea, mărturisindu-și fapta.

Un bărbat din Poiana Câmpina a fost ucis de chiriașul său

În noiembrie 2016 un bărbat a fost găsit mort pe scările casei sale de o femeie care a alertat

Mihai Dușa
Mihai Dușa

vecinii și autoritățile. Crima s-a petrecut în urma unui conflict între Dumitrescu Constantin în vârstă de 62 de ani și Mihai Dușa în vârstă de 59 de ani. Dumitrescu Constantin i-ar fi cerut chiriașului său Mihai Dușa să părăsească locuința, iar acesta aflat în stare avansată de ebrietate a ripostat, scandalul a degenerat și Mihai Dușa l-a înjunghiat în zona pieptului, lovitura fiind fatală. Mihai Dușa, autorul faptei, era într-o stare de ebrietate atât de avansată încât nu a realizat ce a făcut și s-a culcat după ce l-a ucis pe Dumitrescu Constantin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here