Vasile Pascale a fost găsit vinovat de comiterea crimei de pe strada Poligonului din luna august a anului trecut, instanța Tribunalului Prahova condamnându-l la 16 ani și opt luni de închisoare! Pascale a primit 16 ani de detenție pentru omor și doi ani pentru furt, astfel că s-a dispus ca ucigașul să execute pedeapsa cea mai mare la care s-a adăugat un spor de o treime din cea de-a doua, rezultând o sentință de 16 ani și opt luni de închisoare.

De asemenea, Vasile Pascale are de plătit daune morale familiei pentru fapta sa, câte 100.000 lei pentru fiecare parte civilă din dosar și 16.073 lei daune materiale reprezentând cheltuieli cu înmormântarea victimei și contravaloarea bijuteriilor pe care criminalul le-a luat de la victimă și le-a amanetat. Totodată, Pascale trebuie să achite și suma de 21.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de către stat, inclusiv cele din faza de urmărire penală. Hotărârea Tribunalului Prahova este executorie, dar poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vasile Pascale este bărbatul care, în vara anului trecut, și-a ucis cu sânge rece femeia cu care avea o relație amoroasă. Cadavrul Tatianei Tudor, soția unui ofițer MAPN din Ploiești, a fost găsit pe un câmp de la marginea străzii Poligonului, la ieșirea din Ploiești spre Sinaia. Imediat după comiterea faptei, Pascale a plecat într-o vacanță la Mamaia, împreună cu o altă iubită de-a sa.

Acesta a fost prins la o săptămână după săvârșirea crimei. În bagajul său au fost găsite urme de sânge, dar și portofelul și cardurile victimei pe care a încercat să le și folosească pentru a face rost de bani. Acesta este motivul pentru care este acuzat și de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here