După alegerile locale de duminică, partidele negociază zilele acestea cum vor fi împărțite funcțiile în primăria Ploiești. Ultimele zvonuri indică faptul că ambele posturi de viceprimar vor reveni Partidului Social Democrat. Deși inițial s-a vehiculat că aceste posturi vor fi ocupate de Cristian Ganea, fostul viceprimar cu atribuții de primar, și de Răzvan Ursu, fost viceprimar, ultimele informații îl indică pe Donald Constantin, directorul SGU Ploiești, ca fiind de asemenea “în cărți” pentru un post de viceprimar, în locul lui Răzvan Ursu.

Contactat de reporterii ziarului Incomod pentru a comenta aceste informații, Donald Constantin a declarat că până la această oră nu s-a luat o decizie în acest sens și că nu exclude nici varianta de a se retrage din Consiliul Local pentru a continua să fie director la SGU Ploiești.

“Nu fac parte din echipa care negociază și nu cunosc detalii despre acest subiect. Personal, nu am fost informat despre această posibilitate. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens, eu sunt vicepreședinte PSD Ploiești, iar negocierile se poartă între președinții de partide, iar eu voi respecta ce se stabilește pentru că fac parte din această echipă. Rămâne de văzut dacă voi face parte din Consiliul Local sau dacă mă voi retrage de pe listă și voi rămâne director la Societatea de Gospodărire Urbană. Dacă voi rămâne director la SGU Ploiești aș fi bucuros să constat că aceste funcții nu sunt tratate din punct de vedere politic, că se trage linie între realizările de la locul de muncă și apartenența la un partid sau altul. Indiferent de culoarea politică aflată la putere, eu îmi fac datoria ca și manager, sunt în slujba cetățeanului, pentru că interesul acestuia primează. Pentru mine este mai important interesul cetățeanului, decât funcția politică.”, a declarat Donald Constantin pentru ziarul Incomod.

De cealaltă parte, posibilitatea ca Ganea să fie viceprimar este mult mai plauzibilă, întrucât încă de la începutul săptămânii acesta a anunțat public că îl va sprijini pe Adrian Dobre, noul primar, să continue investițiile în Ploiești.

”Proiectele PNL pentru ploieşteni şi în interesul ploieştenilor le vom susţine necondiţionat. Până la urmă suntem aici să găsim soluţii să aducem Ploieştiul la un nivel european. Aşadar, nu exclud o numire a mea în funcţia de viceprimar şi o colaborare cu PNL în ceea ce priveşte interesele cetăţenilor”, a spus Cristian Ganea, preşedintele PSD Ploieşti, pentru deprahova.ro.

Alte zvonuri lansate în mediul politic indică faptul că și ALDE are un cuvânt important de spus în negocierile care se poartă zilele acestea, întrucât mandatele partidului de consilieri pot ajuta celelalte formațiuni politice să creeze majorități în consilii. Se pare că ALDE cere șefia Consiliului Județean Prahova în schimbul acestui “ajutor”.

Detalii despre acest subiect citiți aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here