Potrivit unor surse din mediul politic, actualul viceprimar Cristian Ganea (foto sus), candidat al partidului Pro România pentru funcția de primar al Ploieștiului, ar fi susținut în campania electorală de directorul Rosal Prahova, Cătălin Ioniță (foto dreapta). Potrivit apropiaților acestora, Ioniță ar fi afirmat că îl poate sprijini pe Ganea inclusiv din punct de vedere financiar.

De altfel, dacă aruncăm o privire asupra modului în care Cristian Ganea s-a poziționat de-a lungul timpului în problema salubrității, zvonurile par întemeiate. Deși salubritatea a fost una din cele mai mari probleme ale Ploieștiului, în niciun moment al mandatului său viceprimarul Cristian Ganea nu a criticat activitatea operatorului de salubritate condus de Cătălin Ioniță.

Mai mult decât atât, în momentul în care un fost șef serviciu salubritate din cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești (instituție subordonată primăriei Ploiești, cu rolul de a monitoriza activitatea operatorilor de servicii publice), Ștefan Grozea, a sancționat operatorul Rosal pentru neregulile depistate, Cristian Ganea nu numai că nu a avut nicio poziție oficială vizavi de abaterile constatate de Grozea, dar a și introdus un proiect de hotărâre în Consiliul Local care a făcut ca Grozea să își piardă slujba de la acel moment. Ganea a supus Consiliului Local un proiect de modificare a organigramei RASP prin care postul de șef serviciu salubritate era desființat. Consiliul Local a votat proiectul lui Ganea, iar prin această inginerie administrativă persoana care amendase Rosalul condus de Ioniță a fost înlăturată de la RASP.

Mai mult decât atât, deși primarul Adrian Dobre a făcut plângere penală după ce au ieșit la iveală lucrări fictive, pe care Rosal nu le efectua, dar RASP le confirma ca fiind făcute și astfel plătite de primăria Ploiești, Cristian Ganea din nou nu a avut nicio reacție, în condițiile în care monitorizarea activității RASP este în atribuțiile sale.

Nu în ultimul rând, este de precizat și faptul că Ganea a plecat din PSD și s-a înscris în Pro România pentru a candida la primăria Ploiești, fiind acum coleg de partid cu fostul primar Iulian Bădescu. Totodată, Iulian Bădescu este și nașul de cununie al lui Cătălin Ioniță, directorul Rosal Prahova. Astfel, ideea că Ganea se bucură de susținerea lui Ioniță în cursa pentru primăria Ploiești pare cu atât mai credibilă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here