cristi preda

cristi predaPremierul Victor Ponta trebuie să dea socoteală în Parlamentul European, a declarat la RFI eurodeputatul PPE, Cristian Preda. El precizează că a cerut deja luni dimineaţă ca Legislativul de la Strasbourg să discute criza politică din România.

Am cerut deja în această dimineaţă ca Parlamentul European să discute criza politică din România în sesiunea care începe chiar diseară. Eu cred că în condiţiile de deficit democratic din Parlamentul României se impune audierea lui Victor Ponta în Parlamentul European. Eu zic că trebuie să dea socoteală. În primul rând, sper ca această solicitare a mea să fie aprobată, se va discuta în această după-masă (…) şi pe urmă, dacă e acceptată, premierul e chemat în plenul de la Strasbourg, pentru a explica de ce produce criza politică la care asistăm”, a declarat Cristian Preda.

Europarlamentarul PPE crede că „audierea trebuie făcută, pentru a clarifica dacă România respectă sau nu criteriile politice asociate unui regim funcţional, unui stat de drept şi sigur că asta va avea impact, dacă Victor Ponta nu face un pas înapoi, asupra menţinerii MCV, asupra marginalizării României. Să nu ne închipuim că există doar costuri interne pentru criza pe care o întreţine Victor Ponta, există costuri externe foarte serioase”.

Premierul Victor Ponta a fost pus, vineri, sub urmărire penală de către procurorii DNA. La scurt timp președintele Klaus Iohannis i-a cerut să-şi dea demisia. Şeful Guvernului a refuzat să facă acest lucru, spunând că Parlamentul este cel care va decide.

Camera Deputaţilor discută astăzi cererea procurorilor de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Victor Ponta.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here