fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești, din nou în afaceri cu panouri publicitare amplasate ilegal. FOTO-DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -

O societate comercială deținută de fostul șef al Poliției Locale Ploiești a amplasat ilegal două panouri publicitare în incinta stadionului Petrolul Ploiești, pe spațiul administrat de Clubul Sportiv Școlar. Un alt spațiu publicitar fără autorizațiile și avizele necesare este amplasat chiar lângă sediul Tribunalului Prahova.

Cristinel Toader este trimis în judecată de procurorii anticorupție, fiind acuzat de patru infracțiuni de șantaj, folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (3 infracțiuni), efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite în formă continuată (12 acte materiale), abuz în serviciu (2 infracțiuni) și evaziune fiscală în formă continuată.

- Reclamă -

Ca urmare a unei sesizări, reporterii Incomod au identificat două locații din Ploiești unde Cristinel Toader și-ar fi desfășurat afacerea cu panouri, prin intermediul societății NEVST MEDIACOM SRL, care are sediul social în Sinaia și care este administrată, potrivit listafirme.ro, chiar de către Cristinel Toader, care este și unic acționar. Firma a fost înființată în decembrie 2017 și, potrivit portalului menționat mai sus, în anul 2018 a avut o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane lei. Cele două locații la care facem referire sunt, după cum urmează: pe strada Văleni, în imediata apropiere a Tribunalului Prahova, unde este amplasat un panou publicitar și pe strada Stadionului, la una din intrările în incinta arenei Ilie Oană, unde a fost turnată fundația și așezat stâlpul de susținere al unui viitor panou publicitar.

Ce spun instituțiile cu atribuții de control asupra construcțiilor publicitare

Inițial, redacția noastră a solicitat Direcției de Urbanism să ne comunice dacă societatea NEVST MEDIACOM deține panouri publicitare autorizate în Ploiești, iar Direcția de Urbanism a răspuns că pentru panourile publicitare deținute de această societate nu au fost emise autorizații de construire (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

- Reclamă -

Ulterior, reporterii noștri au transmis noi solicitări în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, atât către Primăria Ploiești, care are în subordine Direcția de Urbanism, cât și către Poliția Locală Ploiești, în care am întrebat dacă cele două construcții, de pe strada Văleni și de pe strada Stadionului, dețin autorizații de construire sau de funcționare sau orice alte autorizații/avize necesare pentru amplasarea în acele locații. Răspunsurile au fost mai mult decât edificatoare.

Poliția Locală a transmis că în ceea ce privește construcția de pe strada Stadionului, Clubul Sportiv a încheiat un contract de închiriere cu o firmă de publicitate pentru o suprafață din terenul său, în vederea amplasării a două panouri publicitare, iar societatea respectivă are obligația de a obține toate autorizațiile legale. Cât despre panoul de pe strada Văleni, Poliția Locală Ploiești ne-a comunicat că a transmis o adresă către Serviciul Public Finanțe Locale pentru identificarea proprietarului și că, totodată, a solicitat Direcției de Urbanism să comunice dacă au fost eliberate autorizații de construire pentru panouri publicitare în cele două locații (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

În paralel, Primăria Ploiești a răspuns că referitor la panoul publicitar de pe strada Văleni reprezentanții Serviciului Verificare și Control din cadrul Direcției de Urbanism au notificat proprietarul să desființeze sistemul publicitar, arătând astfel că a fost amplasat ilegal. Cât despre stâlpii de la intrarea în stadion, Direcția de Urbanism spune că aceștia sunt amplasați pe teren domeniu public al municipalității, dat în administrare către Clubul Sportiv Școlar Ploiești, iar reprezentanții Direcției au adus la cunoștința Clubului ca până la data de 6 august să desființeze stâlpii respectivi, răspunsul fiind emis pe data de 19 iulie 2019 (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea).

Un ultim răspuns venit ulterior din partea Poliției Locale Ploiești a dovedit legătura dintre spațiile publicitare și societatea lui Cristinel Toader. Pe data de 23 august, reprezentanții instituției au transmis, referitor la stâlpii de pe strada Stadionului, că proprietarul Clubul Sportiv Școlar Ploiești a încheiat un contract de închiriere pentru o suprafață din terenul său cu firma de publicitate NEVST MEDIACOM SRL, în vederea amplasării a două panouri publicitare. Poliția Locală mai spune că societatea are obligația de a obține toate documentele necesare pentru amplasarea panourilor și că aceste aspecte au fost transmise Direcției de Urbanism. Cât despre panoul de pe strada Văleni, Poliția Locală Ploiești spune că a invitat proprietarii la sediul instituției pentru stabilirea legalității amplasării panoului, dar că aceștia nu s-au prezentat, sens în care a notificat Direcția de Urbanism care are atribuții în ceea ce privește aplicarea de sancțiuni conform Legii 50/1991 care privește autorizarea construcțiilor, în cazul în care acestea se vor impune (foto-document dreapta, click pentru a mări imaginea). 

- Reclamă -

Problemele penale ale lui Cristinel Toader

Cristinel Toader a avut probleme cu legea și a fost arestat în urma unui dosar instrumentat de DNA, Serviciul Teritorial Ploiești, în luna august a anului 2015, fiind acuzat de patru fapte de șantaj, folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (trei fapte) și efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Mai mult decât atât, potrivit unor surse din anturajul său, acesta ar spune în stânga și-n dreapta că va formula mai multe plângeri penale împotriva reporterilor publicației Incomod, plângeri despre care persoane apropiate lui susțin că ar fi de fapt o acțiune de șantaj împotriva ziarului și a ziariștilor, pentru a ne opri din a mai face dezvăluiri despre afacerile sale ilegale. Mai mult decât atât, potrivit acestor persoane din anturajul lui Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești instigă și alte persoane apropiate lui să facă, la rândul lor, plângeri penale împotriva reporterilor Incomod cu scopul de a ne bloca activitatea.

Vă reamintim că de altfel există o sesizare depusă la Parchetul General în care este menționat și Cristinel Toader ca fiind membru al unui grup infracțional organizat care a fabricat probe în încercarea de inculpare a unor ziariști și manageri din presa locală cu scopul de a se răzbuna pentru că aceștia au dezvăluit ilegalități comise de membrii grupului și că, în plus, membrii grupării sunt martori unii pentru alții în mai multe plângeri penale care au avut același scop, de a-i ataca pe cei care au scris despre ilegalități comise de ei, fiind amintiți aici Cristinel Toader, dar și Constantin Ispas, fost șef al Direcției Generale Anticorupție, de asemenea cercetat penal de DNA Ploiești.

Lupul își schimbă părul, dar năravul ba

De altfel, nu este prima dată când Cristinel Toader este alăturat lui Constantin Ispas și nici prima dată când acesta depune plângeri penale împotriva ziariștilor care „deranjează”. Constantin Ispas a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru fapte de corupție și este cercetat pentru constituire de grup infracțional organizat alături de Emanuel Saghel, fost ofițer BCCO Ploiești și de Adrian Rădulescu, fost adjunct al unui fost comandant al Poliției Prahova. În dosarul în care cei trei polițiști au fost trimiși în judecată, apare și numele lui Cristinel Toader ca fiind folosit de Emanuel Saghel pentru a-l șantaja pe jurnalistul publicației noastre, Cătălin Stavri, cu o plângere penală.

Aflat în situația în care avea probleme cu legea, când DNA a început să-i cerceteze afacerile, Cristinel Toader nu își permitea să refuze niciun „ajutor”, astfel că primul care a profitat de situația în care se afla ar fi fost Emanuel Saghel. Chiar Cristinel Toader a fost cel care a recunoscut public că dată fiind situația sa juridică, sub promisiunea că problemele îi vor fi rezolvate, a fost influențat să scrie un denunț, care însă nu a mai fost înregistrat la niciun Parchet. Un atac mediatic fără precedent, când în cel mai josnic mod cu putință a fost publicat un document fals sub forma unui denunț înaintat la DNA, în care erau „terfeliți” mai mulți oameni de afaceri din Prahova, jurnalistul Cătălin Stavri și magistrați. „Denunțul” apăruse la acel moment într-o publicație locală.

„Eu nu cunosc cele scrise în acel presupus denunț. Eu nu am depus o astfel de plângere, nu am semnat așa ceva și nici nu susțin conținutul ei. Nu înțeleg ce se urmărește și cine are interese… Nu înțeleg cum a apărut așa ceva, folosindu-se de numele meu în acest context. Este un fals grosolan!”, a fost prima declarație a lui Cristinel Toader în urma apariției denunțului.

Ulterior, Toader i-a indicat ca fiind cei care au exercitat această presiune asupra sa chiar pe Saghel și pe niște foști ofițeri SRI, angajați de PSD, culmea, în subordinea lui Cristinel Toader la Poliția Locală Ploiești. Plângerea respectivă era un atac la adresa mai multor persoane, oameni de afaceri, ofițeri SRI, jurnalistul Cătălin Stavri și procurori DNA, totul fiind o mare minciună, după cum chiar Toader a recunoscut ulterior când a spus că profitând de problemele sale cu DNA mai multe persoane au profitat de el, lucru pe care l-a declarat și când a fost audiat la DNA în dosarul celor trei ofițeri MAI menționați mai sus, Saghel, Ispas și Rădulescu.

În paralel, Saghel încerca și pe alte căi discreditarea și chiar arestarea celor care scoseseră la iveală afacerile și interesele sale, un exemplu în acest sens fiind dosarul pe care a încercat să i-l fabrice jurnalistului Cătălin Stavri. Citește detalii aici!

Dosarul de corupție al polițiștilor Saghel, Rădulescu și Ispas scoate la iveală mai multe mesaje dintre Cristinel Toader și Emanuel Saghel. În acestea Toader se interesa dacă procurorii Curții de Apel Ploiești au cerut informații de la Poliție despre firmele controlate de acesta. Saghel îl asigura că va afla aceste detalii, ba chiar i-a facilitat lui Toader o întâlnire cu Adrian Rădulescu, la acea vreme adjunct al șefului Poliției Prahova.
Recent, Cristinel Toader alături de Emanuel Saghel, Adrian Rădulescu și Constantin Ispas fac obiectul unei plângeri penale pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de constituire de grup infracțional organizat, depusă de fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea.

Iată cum acum pare că istoria se repetă și Cristinel Toader nu dă semne că s-ar lepăda de vechile obiceiuri. Documentele de la Poliția Locală Ploiești și de la Direcția de Urbanism, dar și datele de pe site-ul listafirme.ro, arată că Toader s-a reapucat de afaceri cu panouri publicitare, iar legalitatea acestora este pusă puternic sub semnul întrebării. În paralel, potrivit apropiaților săi, pe modelul plângerii semnate la cererea lui Emanuel Saghel în trecut, Cristinel Toader amenință că depune din nou plângeri penale împotriva ziariștilor care scriu despre afacerile sale, șantajându-i astfel să oprească dezvăluirile. Informațiile ne-au fost confirmate de un apropiat de-al lui Toader care a fost de acord să depună mărturie inclusiv în fața organelor de anchetă în cazul în care va fi audiat.

Vom reveni!

Vezi mai jos imagini cu spațiile publicitare de pe străzile Văleni și Stadionului la care facem referire în articol:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...