fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

Cristinel Toader recunoaște că a semnat o plângere mincinoasă la cererea lui Emanuel Saghel. Erau vizați un magistrat și un ziarist

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Gruparea Saghel-Rădulescu-Ispas este cercetată penal pentru constituire de grup infracțional organizat. În paralel, membrii grupării au fost deja trimiși în judecată sub mai multe capete de acuzare, inclusiv șantaj. Ofițerul Emanuel Saghel este acuzat de procurorii anticorupție că a șantajat un magistrat și un ziarist. Martorii din dosar spun chiar că Saghel a instrumentat redactarea unei plângeri penale împotriva magistratului și a ziaristului, plângere care a fost semnată de Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești. Ulterior, fiind audiat la DNA Ploiești, Toader a recunoscut că plângerea a fost făcută de altcineva și că regretă că a semnat-o.

Cristinel Toader a fost, de asemenea, arestat preventiv într-un dosar instrumentat de DNA serviciul teritorial Ploiești. În urma cercetărilor, procurorii l-au acuzat de patru fapte de șantaj, trei fapte de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și de 12 acte materiale de efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

- Reclamă -

Citește și: Ofițeri și șefi din Poliția Prahova, la un pas să fie arestați într-un dosar fabricat pe denunțuri false- FOTO DOCUMENTE, STENOGRAME

Membrii grupării Saghel-Rădulescu-Ispas aveau legături cu fostul director al Poliției Locale Ploiești de mai demult. Anchetatorii au interceptat discuții telefonice între Cristinel Toader și Constantin Ispas, iar stenogramele sunt anexate la dosarul ofițerilor. Într-una dintre discuții, cei doi programează o întâlnire pentru a doua zi, iar în alta Ispas îi cere lui Toader numărul de telefon al unuia dintre viceprimarii Ploieștiului, iar apoi stabilesc să se întâlnească toți trei la restaurantul Miorița din Ploiești.

În urma perchezițiilor informatice, anchetatorii au obținut și discuții Whatsapp și Telegram între Cristinel Toader și Emanuel Saghel. Aceștia discutau frecvent despre ce dorea Saghel să conțină plângerea făcută de Toader împotriva magistratului și a procurorului, cel dintâi oferind informații. În plus, print-urile discuțiilor atestă că Toader nu ținea legătura doar cu Saghel și cu Ispas, ci și cu Adrian Rădulescu. Într-una din discuții, Cristinel Toader îi spune lui Emanuel Saghel că vrea să meargă direct la Adrian Rădulescu la birou, și că nu vrea să mai discute cu chestorul Viorel Dosaru. În replică, Emanuel Saghel îi promite că a doua zi dimineață intră personal cu el în sediul Poliției și-l duce la Adrian Rădulescu. În continuarea discuției, Cristinel Toader îi spune că a fost chemat la Parchetul General și îl asigură pe Saghel că își va susține plângerea fiind vorba, cel mai probabil, de denunțul semnat de Toader la cerința polițistului.

- Reclamă -

Citește și: Grupări de criminalitate organizată protejate de ofițerii BCCO Ploiești-FOTODOCUMENTE

Cristinel Toader le-a recunoscut, însă, anchetatorilor că informațiile pe care le-a scris în respectivul denunț nu sunt reale, însă, spune că a verificat acest lucru de abia după ce a transmis plângerea și a regretat. În plus, spune că nici măcar nu a redactat personal plângerea, ci că doar a semnat-o. Mai mult decât atât, în fabricarea acestui denunț au fost implicați trei foști ofițeri SRI, care de asemenea urmăreau discreditarea magistratului și care, alături de Saghel, au ajutat la conceperea denunțului.

Sub imperiul influențării altor persoane care erau în conflict cu domnul procuror am formulat acea plângere. După ce am transmis plângerea respectivă celor două instituții, verificând minuțios informațiile primite și observând că unele nu se confirmă, am regretat depunerea plângerii.

Plângerea respectivă a fost realizată și concepută din punct de vedere juridic de colegul meu Gulianu Florin, folosind informații din presa online, și de la alți doi colegi din cadrul Poliției Locale Ploiești, foști lucrători SRI și anume D. F. și P. S., precum și de la Saghel Emanuel. Aceste ultime trei persoane menționate m-au alimentat cu informații din conținutul plângerii deoarece, la rândul lor, din spusele lor aveau un conflict cu domnul procuror.”, a scris Cristinel Toader în declarația de la DNA Ploiești.

- Reclamă -

În declarația sa, Cristinel Toader subliniază că de alimentarea cu informații s-a ocupat Emanuel Saghel și repetă că a regretat că a semnat acel denunț.

Citește și: Un nou dosar penal pentru Adrian Rădulescu, Emanuel Saghel și Constantin Ispas! FOTO-DOCUMENT EXCLUSIV

„Cunosc că persoanele sus menționate s-au întânit în mai multe rânduri pentru a face schimb de informații în vederea formulării plângerii respective, la una din aceste întâlniri participând și eu.

Cu Saghel Emanuel ne-am întâlnit și am discutat fondul problemei întrucât avea și el la rândul său un conflict cu ziaristul, și auzind că doresc să fac o plângere respectivului magistrat, a venit și ne-a ăpus la dispoziție mie și lui Gulianu Florin informații cu privire la procuror și ziarist. Totodată, Saghel Emanuel mi-a precizat că și el împreună cu șeful său, Furtună Constantin, au formulat o astfel de plângere la o instituție ierarhică lor.

Pe fondul acestor informații și sub influența tuturor persoanelor anterior menționate care îmi spuneau că dacă nu-i fac eu plângere procurorului o să mi se întâmple mie ceva rău, am dat curs acestor îndemnuri, și am semnat plângerea respectivă.

Nu cunosc dacă plângerea adresată de mine CSM-ului și Parchetului General a avut vreun efect, în urma faptelor semnalate în plângere, dar ulterior am regretat că am semnat-o.

Plângerea formulată de mine mi-a fost transmisă pe email de către Gulianu Florin.”, a mai spus Cristinel Toader.

Vezi mai jos declarația lui Cristinel Toader dată la sediul DNA Ploiești în dosarul 150/P/2014 în care cei trei ofițeri de poliție au fost trimiși în judecată:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img