casaalba
Angajații Consiliului Județean Prahova habar n-au cărei instanțe de judecată trebuie să se adreseze pentru a obliga, printr-o ordonanţă preşedinţială, firma de termoficare să asigure apa caldă în oraş.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Cristian Apostol, a declarat, pentru Agerpres, că acţiunea a fost depusă de către ADI Termo Prahova la instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova, doar că nu această instanță are competența teritorială să judece solicitarea.

”Declină soluţionarea cauzei
Solutia pe scurt: TRIBUNALUL PRAHOVA SECTIA A II-A CIVILA DOSAR NR.3517/105/2022 MINUTA HOT: 26.08.2022 Admite excepţia necompetentei teritoriale, invocate din oficiu. Declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Judecatoriei Ploiesti. Definitiva. Pronuntata in Sedinta publica, astazi 26.08.2022 prin punerea solutiei la dispoziţia partilor prin mijlocirea grefei instantei. Preşedinte,
Document: Hotarâre 163/2022 26.08.2022”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

O cerere similară a fost depusă şi de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova la Judecătoria Ploiești. Deocamdată acest dosar nu a primit un prim termen de judecată.

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat luni că a intentat un proces împotriva firmei care gestionează sistemul de termoficare din Ploieşti. Autorităţile cer ca operatorul să fie obligat de instanţă, prin ordonanţă preşedinţială, să reia de urgenţă alimentarea.

Vicepreşedintele CJ Prahova, Cristian Apostol, a declarat luni că au fost demarate demersurile în instanţă: “Consiliul Judeţean a iniţiat un demers, în încercarea de obţinere a unei ordonanţe preşedinţiale, astfel încât firma să reia furnizarea”.

DETALII AICI: Firma de termoficare din Ploieşti, chemată în instanţă pentru reluarea furnizării de apă caldă

Termoficare Prahova SA a sistat furnizarea apei calde pe 1 august, invocând probleme tehnice la singurul cazan funcțional la acea dată. CJ Prahova nu a recunoscut motivația oiperatorului, a ordonat oprirea oricăror lucrări de reparație și a dispus rezilierea contractului în baza clauzei privind neîntreruperea serviciului.

Conform legii, operatorul este obligat să asigure serviciul timp de 90 de zile, ceea ce nu se întâmplă, în condițiile în care firma consideră că repornirea cazanului pune în pericol atât instalația, cât și siguranța muncitorilor.

Între timp, au apărut noi informații. Consilierul local Alexandru Ștefan susține că respectivul cazan nu mai poate fi pus în funcțiune oricum, după 31 de decembrie. De asemenea, acesta a precizat că studiul de oportunitate asumat de CJ Prahova cu un an înainte prevedea clar înlocuirea CAF-2 cu două cazane noi, prin finanțare de la Consiliul Județean.

DETALII AICI: Un consilier local aruncă bomba: Ce se întâmplă, de fapt, cu cazanul care trebuia să asigure apa caldă pentru Ploiești

Consiiul Local Ploieşti a decis joi, după patru ore de dezbateri aprinse, înfiinţarea propriei firme de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi şi al reţelei primare din patrimoniul Consiliului Judeţean, în ciuda opoziţiei primarului şi a câtorva consilieri, care au argumentat că nu e clar ce se preia, că efortul bugetar va fi unul uriaş, imposibil de suportat pentru bugetul local, şi că preluarea bunurilor nu va duce decât la scutirea CJ de a face investiţiile la care era obligat.

DETALII AICI: Consiliul Local Ploieşti a decis înfiinţarea propriei firme de termoficare

Consilierii au stabilit cu această ocazie şi noua structură de conducere a operatorului, începând cu AGA şi CA şi terminând cu postul de director general.

DETALII AICI: Directorul Tehnic al RASP Ploieşti, Vasile Ionescu, va conduce noua firmă de termoficare a municipalităţii

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here