fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Criza apei calde | Iulian Dumitrescu: CET-ul e funcțional, operatorul sau Primăria trebuie să bage gaze

Citește Și

- Reclamă -

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, susține că echipamentele din centrala termică de la Brazi (CET) sunt în stare bună de funcționare, dar ploieștenii continuă să nu aibă apă caldă pentru că nici operatorul, nici Primăria nu vor să asigure gazele necesare.

„CET-ul e funcțional, de sâmbătă s-ar fi putut da drumul oricând. Consiliul Județean nu poate să bage gaze. Ar fi ilegal. Volosevici are gaze rezervate până în aprilie, la 280 de lei, dar nu vrea să le dea drumul. Operatorul ar putea și el să pornească gazele, dar probabil că vrea să facă economie. Guvernul dă gazele (n.r. subvenționate) la municipii, nu la consiliile județene”, a declarat Iulian Dumitrescu marți, 9 august, înaintea unei şedinţe de Consiliu Județean.

- Reclamă -

„Cu gazele acelea pe care le are la 280 de lei, Consiliul Local ar putea să țină prețul jos și am avea apă caldă și căldură toată iarna, fără probleme”, a adăugat președintele CJ.

Primarul Andrei Volosevici i-a dat replica, spunând că materia primă pe care Primăria a rezervat-o a fost pusă la dispoziţia noului operator imediat după finaizarea licitaţiei ţinute de ADI Termo Prahova.

Andrei Volosevici, despre criza apei calde: “Gazele nu sunt o problemă, avem o cantitate rezervată, pusă la dispoziţia ADI”

- Reclamă -

CONTEXT

Este a noua zi de când aproximativ 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul public de termie nu au apă caldă. În acest timp, autoritățile au pasat vina și, totodată, responsabilitatea de la una la cealaltă, însă, fără niciun deznodământ.

Ziarul Incomod a realizat a analiză a deciziilor care au făcut ca Ploieștiul să rămână fără apă caldă. O puteți reciti aici!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...