fbpx
sâmbătă, decembrie 2, 2023
spot_img

Criză de biocide și echipamente de protecție la un mare spital din Prahova. Medicii au la dispoziție doar zece combinezoane

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Medicii de la Spitalul Municipal din Câmpina au la dispoziție doar zece costume de protecție pe care ar trebui să le folosească în cazul în care un pacient suspect de COVID 19 ajunge la această unitate medicală. Grav este că pe piață astfel de costume nu se găsesc, iar atunci când apar, se vând la prețuri de zece ori mai mari față de perioada în care nu apăruse epidemia de coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, un astfel de costum se vindea până acum cu 50, 60 de lei, în funcție de calitate, iar acum același produse se vinde cu 300, 400 de lei. Măștile chirurgicale au ajuns să coste între 6 și 9 lei bucata, în condițiile în care spitalele le achiziționau până în urmă cu două luni cu 0,09 bani bucata.

- Reclamă -

În plus, în plină pandemie de coronavirus, Spitalul Municipal Câmpina se confruntă și cu o criză de biocide. Conducerea unității medicale a precizat că în prezent mai are substanțe pentru dezinfectat doar pentru luna martie. Situația este însă și mai gravă în cazul măștilor și costumelor de protecție necesare medici și asistentelor care vor intra în contact cu suspecții de COVID 19. Doar zece echipamente există acum în Spitalul Câmpina.

”Spitalul are încă rezerve de materiale sanitare și dezinfectanți până la 1 aprilie, dar se bazează pe suportul Consiliului Local care deja ne-a promis bani și pe intervenția statului, a Ministerului Sănătății care  ar trebui să distribuie în rețelele de stat astfel de materiale”, a declarat pentru ”Adevărul”, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Dat fiind situația de urgență în care se află România începând de luni 16 martie, managerii unităților sanitare de stat pot cumpăra materiale sanitare ”la liber”, fără să mai urmeze procedura greoaie impusă de sistemul de licitații publice. Problema este că nici distribuitorii cu care Spitalul Municipal Câmpina era în relații contractuale nu mai au pe stoc substanțe pentru dezinfectat și nici echipamente de protecție.

- Reclamă -

Pe de altă parte, avertizează medicii, unii distribuitori care dețin astfel de materiale strict necesare în spitale au ridicat prețul foarte mult. Dacă până acum o mască chirurgicală se vindea cu 0,09 lei, acum același tip de mască se vinde cu 6 lei. La fel se întâmplă și în cazul costumelor de protecție pentru medici. Dacă până acum un astfel de echipament costa aproximativ 60 de lei, în prezent același produs se vinde cu 300, 400 de lei. La Spitalul Municipal Câmpina, sunt disponibile, așa cum am precizat anterior, doar 10 astfel de costume de protecție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei copii au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea lor a fost alertată poliția

Trei copii de 11, 14 și 16 ani au fugit de la un centru social din Băicoi. Pentru găsirea...
spot_img