fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

CSM a avizat negativ propunerea ministrului Justiției de revocare a procurorului general

Citește Și

- Reclamă -

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins luni solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr.

Avizul negativ a fost adoptat cu 5 voturi ”pentru” și 1 vot ”împotrivă”. Votul contra i-a aparținut ministrului Justiției, autorul solicitării de revocare.

- Reclamă -

Avizul CSM este consultativ, Tudorel Toader anunțând deja că nu va ține cont de el.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, în cadrul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, că avizul consultativ al CSM în legătură cu propunerea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr „nu ar trebui să fie deloc”.

La debutul şedinţei, Tudorel Toader a avut un schimb de replici cu vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, în care ministrul Justiţiei a precizat că avizul Consiliului este unul consultativ.

- Reclamă -

„Astăzi, Secţia pentru procurori urmează a analiza, cu opinia ambelor părţi, şi va emite avizul conform aşa cum este prevăzut în procedura legală”, a anunţat Codruţ Olaru.

„O precizare – raportul conform legii. Dar avizul este consultativ”, l-a întrerupt Toader.

„Din păcate”, i-a răspuns Codruţ Olaru.

„Din păcate. Ar trebui să nu fie deloc”, i-a replicat Toader.

- Reclamă -

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei a enumerat atunci 20 de puncte privind activitatea procurorului general, printre care: probleme grave de comportament şi comunicare publică; probleme grave de management; lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii; discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului; contestarea deciziilor Curţii Constituţionale; neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere; critici aduse Parlamentului şi Guvernului; modul de desfăşurare a anchetei privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august; încălcarea legii prin semnarea unor protocoale cu SRI.

Tudorel Toader mai declara că dosarul de candidatură depus în anul 2016 de procurorul general Augustin Lazăr nu era complet, deoarece lipsea ultima evaluare a activităţii profesionale.

De asemenea, Toader afirma că în dosarul de candidatură de la MJ se afla o ordonanţă de clasare pe numele preşedintelui Klaus Iohannis. Ulterior, s-a descoperit că această ordonanţă nu a fost întocmită de Augustin Lazăr, ci de un alt procuror, Cristian Lazăr

Sursa: www.g4media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut