fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

CSM Ploiești a pierdut un meci la masa verde din cauza unui asistent medical

Citește Și

- Reclamă -
Echipa de handbal junioare II a CSM Ploiești a pierdut meciul la masa verde meciul cu CSS Constanța, care trebuia să se dispute duminică, la Ploiești. Echipa ploieșteană n-a putut asigura asistența medicală. 

Asistentul medical al echipei a sosit cu întârziere la meci și nu a putut prezenta legitimația care să ateste calitatea de cadru medical.

Potrivit regulamentului competițiilor care se desfășoară la acest nivel, echipa gazdă (în cazul de față CSM Ploiești) trebuie să asigure asistența medicală.

- Reclamă -

Cum asistentul nu a făcut dovada cu legitimația, arbitrii au decis câștigarea meciului la masa verde de către echipa oaspete.

Conducerea CSM Ploiești a anunțat că asistenul medical avea un contract de colaborare cu CSM Ploiești, nu era angajat permanent.

Acesta asigura totuși asistența medicală la grupele din cadrul secției de handbal. În total, CSM Ploiești avea trei asistenți medicali pentru secțiile din componența clubului.

- Reclamă -
Contractul asistentului va fi reziliat. În plus, coordonatorul structurii sportive, fostul arbitru FIFA Cristian Nica, va fi cercetat disciplinar, potrivit unui comunicat al CSM Ploiești. 

„Programat astăzi, la ora 12:00, în Sala Sporturilor Olimpia, meciul dintre CSM Ploieşti şi CSŞ 1 Constanţa, contând pentru etapa a 6-a a Seriei C a campionatului de handbal junioare 2, nu s-a mai disputat, formaţia noastră pierzând întâlnirea cu scorul de 10-0, din cauza unei probleme organizatorice.

Concret, asistentul medical cu care clubul are contract de colaborare şi a fost desemnat să asigure asistenţa la meciul de astăzi s-a prezentat la sală fără a avea asupra sa legitimaţia de serviciu, care să-i ateste calificarea medicală. Asistentul a susţinut că motivul pentru care nu a putut prezenta legitimaţia este că o depusese pentru obţinerea vizei anuale, procedură care a durat mai mult timp decât anticipase.

Din păcate, asistentul şi-a făcut apariţia la joc la ora 12:02, astfel că oficialii CSM Ploieşti prezenţi la partidă nu au mai avut timp să facă demersuri pentru a găsi o soluţie în timp util, în contextul în care regulamentul Federaţiei Române de Handbal oferă 10 minute de la ora oficială de start pentru a se asigura asistenţa medicală necesară meciurilor de campionat.

Drept urmare, la ora 12:11, arbitrii gălăţeni Daniel Basso şi Florin Tofan au chemat echipele la centrul terenului şi au fluierat finalul partidei, pe care, conform regulamentului, CSM Ploieşti o pierde cu 10-0, la care se adaugă penalizarea echipei cu scăderea a 1 punct în clasament. Meciul reprezenta derbiul Seriei C la nivelul junioarelor 2, CSM Ploieşti ocupând, înaintea acestei runde, locul 1 al clasamentului, cu un avans de 0.5 puncte faţă de CSŞ 1 Constanţa.

- Reclamă -

CSM Ploieşti va lua măsurile care se impun în acest caz, respectiv întreruperea contractului de colaborare cu asistentul în cauză şi demararea unei cercetări disciplinare privind modul în care coordonatorul structurii sportive, Cristian Nica, şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu”, a transmis CSM Ploiești, pe site-ul clubului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...