fbpx
vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

CSM va rezilia contractele Rosal privind închirierea birourilor de la stadionul Ilie Oană

Citește Și

- Reclamă -

Clubul Sportiv Municipal Ploiești (CSM – instituție care administrează bazele sportive din oraș) a încheiat trei contracte cu societatea de salubritate Rosal Grup S.A. privind închirierea unor spații de birouri în incinta stadionului Ilie Oană. Rosal a încălcat însă contractele și nu și-a plătit chiria, astfel că CSM le va rezilia. 

O verificare făcută recent de conducerea CSM cu privire la banii pe care clubul îi are de recuperat a scos la iveală faptul că printre datornici se numără și Rosal care datorează astfel orașului peste 63.000 lei.

- Reclamă -

Pe data de 17 iunie 2020, în urma unei licitații, Rosal Grup a încheiat două contracte de închiriere cu CSM, pentru două spații de birouri din incinta stadionul Ilie Oană. Primele plăți către club le-a făcut în aceeași lună, fiind vorba probabil despre garanția contractului, echivalentul a două luni de chirie apoi, deși lună de lună CSM a emis factură pentru aceste două spații, Rosal a mai plătit din respectivele facturi de abia în luna octombrie, ultima plată făcută de Rosal fiind înregistrată pe data de 12 octombrie (foto-document jos). De atunci, deși clubul a continuat să emită facturi, societatea nu și-a mai achitat datoriile.

Între timp, însă, în luna august 2020, Rosal a câștigat o nouă licitație prin care a închiriat alte spații de birouri din incinta stadionului, mai exact fostul pub de la parter. Deși în contract este prevăzut că predarea-primirea spațiului trebuie făcută în maxim zece zile, acest proces verbal a fost încheiat de abia pe data de 23 decembrie 2020, adică patru luni și jumătate mai târziu, timp în care CSM nu a emis nicio factură către Rosal. Singura tranzacție referitoare la acest contract apare pe data de 21 septembrie, când Rosal a achitat 9.890 lei, cel mai probabil fiind din nou vorba despre garanția de bună execuție a contractului. Cum predarea-primirea s-a făcut de abia la sfârșitul anului, prima factură emisă de CSM pentru chiria acestui spațiu este din 31 ianuarie, deși contractul, repetăm, fusese semnat încă din august.

Nici această factură nu a fost achitată de către Rosal, astfel că la ora actuală societatea datorează CSM 63.180,74 lei, fără penalizările prevăzute în contract pentru întârzieri.

- Reclamă -

În toate cele trei contracte semnate de către Rosal pentru închirierea spațiilor de la stadion este prevăzut că „în cazul neachitării chiriei în termen de 60 de zile de la data scadenței, contractul este reziliat de plin drept, fără a fi necesară punerea în întârziere sau orice formalitate prealabilă.”

Cu toate acestea, nimeni de la CSM, de la Contabilitate sau de la Juridic, nu a luat nicio măsură luni de zile pentru recuperarea datoriei de la Rosal sau pentru evacuarea unui chiriaș care s-a dovedit a fi rău platnic. Societatea nu a fost notificată nici să plătească debitele restante, nici nu i s-au reziliat contractele.

În contextul în care bugetul CSM de ani de zile este unul limitat, iată că angajații clubului au considerat până acum că se pot lipsi de cei peste 63.000 lei pe care Rosal îi datorează.

De abia acum când conducerea a aflat despre această datorie se vor lua măsuri. Directorul CSM Ploiești a declarat că va face verificări pentru a descoperi cum s-a ajuns în această situație și că demarează procedurile pentru evacuarea Rosal și recuperarea datoriilor.

- Reclamă -

„Facem verificări pentru a vedea ce s-a întâmplat, care au fost motivele pentru care nu s-au luat măsuri până acum. Demarăm procedura de reziliere a contractelor cu datorii mai mari de 60 de zile și totodată demarăm procedura de recuperare a debitelor restante”, a declarat Constantin Grigore, directorul CSM Ploiești.

Mai jos puteți vedea foto-document situația facturilor și plăților dintre CSM și Rosal cu privire la spațiile de la stadionul Ilie Oană:

 - Ziarul INCOMOD

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din România

O firmă din Germania recrutează agenți de vânzări din RomâniaAgent în vânzǎri externe Protecția mediului este o responsabilitate comună -...
Sari la conținut