fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

CTP despre scandalul Ghiță-Kovesi: „Prostia se autodenunță incendiar”

Citește Și

- Reclamă -

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu reacționează în urma scandalului Ghiță-Kovesi, după ce ieri deputatul Sebastian Ghiță s-a autodenunțat la Parchetul General, susținând că a ajutat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, să beneficieze de un raport de neplagiat cu privire la teza sa de doctorat.

CTP a publicat un editorial în ziarul republica.ro prin care critică subtil autodenunțul lui Ghiță, demers căruia îi găsește, ironic, titlul „Prostia se autodenunță incendiar”. Iată ce spune CTP despre scandalul izbucnit ieri:

„Ciudat”. Așa a calificat președintele Iohannis „maimuța” de presă azvârlită de multiinculpatul penal Sebastian Ghiță. Vasăzică, șeful statului nu comentează batjocura ambasadei Rusiei cu suta de euro donată României pentru Cumințenia Pământului, în schimb comentează batjocura lui Ghiță la adresa DNA și a publicului românesc. „Ciudat” dă viață „maimuței”, pentru că presupune ceva ce există.
Cât de căzut în cap să fii ca să nu vezi miștocăria grosiera din textul asa-zisului autodenunț al lui S. Ghiță. O comisie care nu s-a întrunit niciodată, din care cică făcea el parte împreună cu alte persoane importante, ale căror nume nu le spune, căci „mâine pot fi arestati sau agresati”, a falsificat un raport de expertiză, „scris în guvernul Ponta”, punând acolo că procurorul-șef DNA, L. Kovesi, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.
Întrebat de ce a făcut asta, Ghiță răspunde: „Noi am considerat că doamna Kovesi era o persoană importantă pentru societate în acel moment”. Nici mai mult, nici mai puțin…
S-au găsit făpturi prin presă care să titreze: „Autodenunț incendiar”, „Ghiță aruncă România în aer” etc. Dl Iohannis a contribuit și el cu „Ciudat”-ul și un rânjet larg. Iar DNA a emanat mintenaș un comunicat din care televiziunea a extras urmatorul titlu: „L. C. Kovesi: Nu am plagiat”. E ca și cum despre subsemnatul s-ar fi spus ca am un corn între ochi, iar eu m-aș fi pipăit și aș fi declarat: „Nu am un corn între ochi”.
Toți aceștia au „îngrășat” maimuța, provocarea diversionistă a lui Ghiță.
Ce urmărește multiinculpatul? Să transmită că oameni minunați și nevinovați, ca el, Ponta sau Tobă, pot fi luați de DNA pe baza unor denunțuri și „torturați ca în anii ’50”, cum a mai zis. Să lase în opinia publică un reziduu cât de mic, dar puturos, în legătură cu șefa DNA al cărei doctorat a fost declarat ca neplagiat de către Consiliul Național de Etică, nu de nu știu ce comisie fantomă.
Și să probeze că întotdeauna există mai mulți proști decât pot eu să-mi închipui.
- Reclamă -

Sursa: republica.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Lucrul cel mai ciudat în chestie este chiar acest…comentariu somnambul al lui CTP, dat fiind că el vorbește taman ca postacii marinărești, adică cu regretul vizibil de a o pierde pe mama hoților „de dreapta” care a fost Codruța Kovesi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut