Un ploieștean a solicitat Primăriei situația exactă privind datoriile pe care municipalitatea le are în prezent, dar și suma de bani pierdută ca urmare a nefinalizării în termen a proiectelor pe fonduri europene. Bărbatul ne-a pus la dispoziție răspunsul primit prin care municipalitatea îl informează că la data de 21 martie 2017 primăria datora 229 milioane de lei către bănci (CEC Bank credit de 79 milioane lei și Exim Bank credit de 150 milioane lei) și 1.167.040,85 lei către societăți. Astfel, datoria totală către bănci și alte societăți se ridică la suma de 230.167.040,85 lei, adică aproximativ 51.148.000 euro!

Cât despre proiectele pe fonduri europene, municipalitatea nu a returnat din bani, dar a pierdut suma de 60.055.898, 75 lei, ca urmare a nefinalizării la timp a proiectelor, bani pe care primăria a fost nevoită să-i susțină din fonduri proprii (aproximativ 13.345.000 euro).

De reamintit este și gafa de proporții a Primăriei Ploiești prin care a pierdut fondurile de la Ministerul Dezvoltării pentru Programul Național de Dezvoltare Locală care era, de altfel, singura șansă ca în oraș să mai fie realizate noi investiții anul acesta, având în vedere că bugetul propriu este insuficient pentru proiecte. Problema a fost investigată în detaliu de către jurnaliștii ziarului Incomod, alături de cei ai publicației RepublikaNews.ro, care au descoperit că s-a ajuns în această situație pentru că angajații primăriei nu au trimis documentația necesară accesării fondurilor în termenul stabilit de către Minister. Ulterior, ancheta celor două publicații prahovene a fost preluată și de televiziunea regională MDI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here