Deszăpezirea drumurilor a fost dintotdeauna un subiect controversat, din punct de vedere al firmelor care câștigă licitațiile, dar mai ales al tarifelor pe care aceste societăți le practică.

Am lansat un serial prin intermediul căruia vă vom prezenta care sunt firmele care deszăpezesc drumurile din Prahova și care sunt sumele pe care le câștigă aceste societăți în iarna 2015 – 2016.

În primul episod, v-am prezentat contractele de deszăpezire încheiate pentru autostrada A3, drumurile naționale și județene și orașele din Prahova. Puteți reciti articolul aici!

Continuăm astăzi serialul nostru, începând să vă prezentăm situația din comunele județului, în ordine alfabetică, de la litera A la litera D.

În comuna Adunați, se vor folosi utilaje proprii.

În Albești Paleologu, a fost atribuit un contract în valoare de 50.000 lei, către o Întreprindere Individuală, și anume I.I. BUCURICA M. MARIAN.

În Aluniș, SC ELMI CONSTRUCT SRL din Vărbilău a câștigat contractul în valoare de 20.000 lei, fără TVA. În paralel, se folosesc utilaje proprii ale primăriei.

În comuna Apostolache, firma SC BIAROL UNIVERSAL SERV SRL va factura 120 lei/km –combatere polei și îndepărtare zăpadă, 158 lei/t – material antiderapant și 130 lei/h – buldoexcavator.

În Ariceștii Rahtivani, contractul este de 135.000 lei, fără TVA, fiind atribuit unei firme din Cornești, Dâmbovița – SC MARINOV SRL.

În Ariceștii Zeletin, SC MEVA COFRAJE CONS SRL va factura pentru serviciile de deszăpezire 30.355,40 lei.

În comuna Baba Ana, una din comunele cele mai problematice din Prahova, unde, an de an, oamenii rămân înzăpeziți în case, contractul este de doar 5.000 lei, comparat cu alte localități care nu ridică probleme la fel de mari, dar care alocă sume considerabil mai ridicate. În plus, deszăpezirea aici este efectuată de o persoană fizică autorizată – PFA CONSTANTIN RODICA ANA.

La Balta Doamnei sunt două firme câștigătoare, SC GRANO AGRO SRL și SC DUO CRIS SRL care vor factura 186 lei/ oră.

Pentru comuna Bălțești, am publicat un articol separat, deszăpezirea fiind efectuată de firma SC RAMAROM FOREST SRL, care aparține finului primarului Radu Ion. Toate detaliile acestei afaceri le puteți citi aici!

La Bănești, deszăpezirea costă 40.000 lei, fără TVA și este efectuată de firma SC CONSDATA PROIECT SRL.

În Bărcănești regăsim o întreprindere individuală, I.I. MICU I. FLORIAN PUISOR, care cere 100 lei/km deszăpezit.

La Bătrâni, contractul în valoare de 50.000 lei a fost obținut de firma SC BATRANEANCA EXPLOATARI FORESTIERE SRL.

În Berceni, firma ARAMDA SERV SRL facturează 74.880 lei.

La Bertea se folosesc utilaje proprii.

La Boldești Grădiștea procedura de achiziție este în derulare, nici până la această oră reprezentanții comunei neatribuind contractul de deszăpezire.

În Blejoi, firma SC KOSTAFLOR SRL a câștigat contractul în valoare de 150.000 lei.

La Brazi, deszăpezirea va fi făcută de firma SC DIREXI IMPEX SRL, pentru 120.000 lei.

În comunele Brebu, Bucov și Călugăreni se folosesc utilaje proprii.

La Cărbunești, firma SC ONICOS GAB PROD SRL va tarifa 28,85 lei fără TVA/km – îndepărtare mecanică zăpadă; 69,28 lei fără TVA/km combatere polei; 98 lei fără TVA/t – material antiderapant.

La Ceptura, deszăpezirea va fie efectuată de un serviciu aflat în subordinea primăriei.

În Cerașu, este o echipă comunală de gospodari și se folosesc utilaje proprii. În plus, au fost încheiate 5 convenții cu particulari care participă la acțiunile de deszăpezire.

La Chiojdeanca, I.I. VASILE C. IONUT FLORINEL va tarifa 80 ron/oră și 90 ron/mc material antiderapant.

În Ciorani a fost încheiat un contract de participațiune cu I.I. TUDOR GHEORGHITA.

La Cocorăștii Colț, contractul a fost câștigat de SC CONI SRL, care va tarifa 136 lei/oră, fără TVA.

La Cocorăștii Mislii, sunt trei firme. PFA GHEORGHE MARIUS tarifează 120 lei/oră, SC TOMAT PROD IMPEX SRL tot 120 lei/oră și SC AGRO CLAAS TIBB-OAN tarifează 110 lei/oră.

La Colceag procedura de achiziție este în derulare, nici aceștia neavând până la această oră un contract încheiat.

În Cornu, se folosesc utilaje proprii, dar și utilaje unor firme de profil: SC FLORICON SALUB SRL tarifează deszăpezire mecanizată cu buldoexcavator cu lamă – 110.85 lei/oră; Tarif staționare buldoexcavator cu lamă – 4.40 lei/oră (tarif valabil pentru cel puțin 90 de zile de prestare/stat la dispoziție); Deszăpezire mecanizată cu autobasculantă cu lamă – 110.85 lei/oră; împrăștiere mecanizată de material antiderapant (amestec sare/nisip) – 107.02 lei/oră; preparare manuală material antiderapant (amestec sare/nisip) – 38.70 lei/mc; deplasare autobasculantă cu lamă la și de la zona de intervenție – 4.5 lei/km (tarifele nu includ TVA și nici prețurile aferente materialului antiderapant –nisip=25 lei/t și sare=200 lei/t). Firma SC UTILITĂȚI APASERV SRL va factura 64,63 lei/oră pentru un singur utilaj.

La Cosminele, SC LYNODORIS IMPEX SRL cere 100 lei/oră fără TVA.

La Drajna se folosesc utilaje proprii.

La Drăgănești sunt patru firme, SC UNIRECYCLING SRL DRAGANESTI, SC BITA COM SRL, II.I. BANITA NICOLAE CONSTRUCTII  BARAITARU și SC ALIGRIG AGRO SRL HATCARAU, care vor tarifa 100 lei/km, fără TVA.

La Dumbrava, firma SC GAVSEM INTERNATIONAL SRL VALEA CALUGAREASCA tarifează tot 100 lei/km.

La Dumbrăvești se folosesc utilaje proprii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here