Deszăpezirea drumurilor a fost dintotdeauna un subiect controversat, din punct de vedere al firmelor care câștigă licitațiile, dar mai ales al tarifelor pe care aceste societăți le practică.

Am lansat un serial prin intermediul căruia vă vom prezenta care sunt firmele care deszăpezesc drumurile din Prahova și care sunt sumele pe care le câștigă aceste societăți în iarna 2016 – 2017.

În primul episod am prezentat situația privind autostrada A3, drumurile naționale din județ și drumurile din orașele prahovene. Citiți detalii aici:

Cu ce firme și pe ce bani se va realiza deszăpezirea în Prahova (I)

În comuna Măgurele, deszăpezirea va fi realizată de societatea Ramarom Forest SRL, care va tarifa 80 lei/oră, fără TVA. Reamintim că societatea SC Ramarom Forest SRL deține și contractul de deszăpezire din comuna Bălțești și a realizat deszăpezirea în Bălțești și în Măgurele și anul trecut. Societatea SC RAMAROM FOREST SRL este administrată, din octombrie 2013, de Aurel Dragomir, cunoscut de întreaga comunitate din Bălțești drept finul de cununie al primarului Radu Ion, care i-a și botezat un copil.

RAMAROM FOREST SRL este o societate abonată de ani de zile la contractele cu Primăria Bălțești și, la un moment dat, a existat o plângere penală împotriva primarului la Curtea de Apel Ploiești, care viza aceste contracte. În plângerea respectivă, erau enumerate în total trei societăți comerciale despre care se spunea că în realitate sunt controlate de primarul Radu Ion, prin interpuși. SC RAMAROM FOREST SRL, SC RADEX COM SRL și SC RAEDY CON IMPEX SRL sunt cele trei firme amintite, administrate în acte de Aurel Dragomir, dar indiciile că în realitate sunt controlate de o altă persoană nu au întârziat să apară.

Care sunt acele indicii și ce s-a întâmplat cu plângerea penală recitiți aici!

În Măgureni, în Măneciu și în Mănești, deszăpezirea va fi realizată cu utilaje proprii ale primăriilor.

În comun Olari, SC Bascula Trans SRL va factura 150 lei/ora de funcționare utilaj.

În Păulești, SC D&D SRL va factura 129.000 lei, fără TVA.

La Plopu, SC Sidoris Construct SRL va fi plătită la intervenție, respectiv: 90 lei/ora de intervenție cu buldoexcavator, 3,5 lei/km sau 40 lei/oră pentru autobasculantă și 45 lei/t de achiziție material antiderapant, prețuri la care se adaugă TVA.

 

La Podenii Noi procedura de contractare a serviciilor de deszăpezire este încă în derulare.

În Poiana Câmpina, SC Floricon Salub SRL va factura 71.710,20 lei, cu TVA.

La Poienarii Burchii procedura de achiziție a serviciilor este încă în derulare.

La Posești deszăpezirea va fi realizată cu utilaje propii pentru satele Poseștii-Pământeni, Poseștii-Ungureni, Valea Stupinii, Bodești și Tîrlești. Pentru satele Nucșoara de Sus, Nucșoara de Jos, Valea Plopului și Valea Screzii urmează a se demara achiziția directă pentru închirierea a două buldoexcavatoare.

În Predeal Sărari deszăpezirea se va realiza cu utilaje proprii ale primăriei.

La Provița de Jos SC Integral Beton Prest SRL va factura 19.000 lei/lună pentru ATB cu lamă și răspânditor și 98 lei/material antiderapant.

La Provița de Sus procedura de achiziție este încă în derulare.

În Puchenii Mari, primăria va folosi utilaje proprii pentru deszăpezire.

Vezi și situația pentru comunele de la A la D!

Vezi aici situația pentru comunele de la F la L!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here