dna ploiesti

Procurorii anticorupție de la Ploiești au cerut instanței să aprobe cercetarea unor tranzacții financiare suspecte.

Pe rolul Tribunalui Prahova se află două solicitări adresate judecătorului de drepturi și libertăți venite din partea Structurii Teritoriale a Direcției Naționale Anticoripție Ploiești prin care se cere încuviințarea obţinerii de date privind tranzacţii financiare. Sunt două astfel de solicitări înregistrate în aceeași zi și anume în data de 7 decembrie 2022, ambele primind aprobarea instanței.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis cererile DNA Ploiești, răspusul fiind: ”Admite cererea. Încuviințare ascultare”.

Potrivit unor surse juridice, în faza de urmărire penală, procurorul este obligat să ceară aprobarea unui judecător pentru a obține date care țin de secretul bancar, de exemplu sau pentru a autoriza interceptări într-o anumită cauză. Astfel de solicitări sunt aprobate de judecător a cererea procurorului atunci când există ”o suspiciune rezonabilă cu privire la pregătirea sau săvârşirea unei infracţiuni”.

Obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ce urmează a fi efectuate poate fi dispusă pe o durată de cel mult 30 de zile de judecător, dar mandatul poate fi prelungit până la șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here