fbpx
luni, mai 20, 2024
spot_img

Culmea ironiei: Sediul central al RADET a rămas fără apă caldă şi căldură

Citește Și

- Reclamă -

radet - Ziarul INCOMODSediul central al RADET a rămas fără apă caldă şi încălzire, iar în curând nici cetăţenii nu vor mai primi aceste servicii, relevă un comunicat al viceprimarului Capitalei, Cornel Pieptea.

„Îi solicit lui Sorin Oprescu să cheme la discuţii conducerile ELCEN, RADET şi reprezentanţii Guvernului pentru a găsi o soluţie pe termen scurt la aceste probleme. În caz contrar, cetăţenii vor rămâne cât de curând fără căldură şi apă caldă, iar Bucureştiul nu mai poate avea pretenţia că este o capitală europeană dacă nu poate asigura condiţii minime pentru un trai civilizat al locuitorilor săi. Revin cu apelul comun adresat lui Victor Ponta şi Sorin Oprescu pentru a-şi respecta promisiunile făcute în urmă cu doi ani cetăţenilor Capitalei. Domnilor, bucureştenii nu mai aşteaptă apă caldă şi căldură gratuite, aşa cum le-aţi promis, dar măcar fiţi responsabili, finalizaţi fuziunea ELCEN-RADET pentru a asigura bucureştenilor condiţii normale de trai! „, precizează Cornel Pieptea, într-un comunicat de presă.

- Reclamă -

Pieptea mai spune că, în urmă cu trei săptămâni, a atras atenţia opiniei publice legat de situaţia în care se află RADET, „ca urmare a neîndeplinirii promisiunii făcute în urmă cu doi ani de Sorin Oprescu şi Victor Ponta, privind fuziunea RADET-ELCEN”.

„Am trimis oficial o scrisoare premierului şi primarului general în care le ceream să-şi respecte promisiunile şi să-şi asume responsabilităţile care le revin pentru a nu lăsa sute de mii de bucureşteni fără apă caldă şi căldură şi mii de angajaţi ai RADET pe drumuri, având în vedere situaţia de faliment a regiei. Nici Victor Ponta şi nici Sorin Oprescu nu au răspuns la scrisoarea oficială trimisă şi nu au luat nicio măsură, demonstrând astfel cât de mult le pasă nu doar de respectarea promisiunilor făcute, ci şi de soarta sutelor de mii de bucureşteni care pot rămâne în orice moment fără apă caldă şi căldură, deşi locuiesc într-o capitală europeană”, menţionează viceprimarul.

„Am ajuns în situaţia tragi-comică în care sediul central al RADET, furnizorul de apă caldă şi căldură al Capitalei, a rămas chiar fără apă caldă şi căldură, deoarece regia are restanţe de milioane de lei la gaze. Acesta este doar începutul. Momentul în care sute de mii de cetăţeni ai Capitalei nu vor mai beneficia de apă caldă şi căldură, deşi au facturile plătite la zi, este iminent. De asemenea, nu mai puţin de 13 puncte termice sunt pe punctul de a fi închise urgent, întrucât nu respectă condiţiile legale de siguranţă şi securitate. Iar dacă la situaţia descrisă mai sus adăugăm somaţiile trimise săptămânal de furnizorii de energie electrică şi gaze privind restanţele de zeci de milioane de lei şi faptul că RADET are, de patru luni, poprire de 100% pe conturi, avem imaginea colapsului în care se află această regie”, mai explică viceprimarul Cornel Pieptea.

- Reclamă -

Sursa: www.gandul.info

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Căutarea Google a primit o actualizare – Partea 1

Google a revoluționat căutarea vizuală, introducând o funcționalitate inovatoare care permite utilizatorilor să pună întrebări folosind videoclipuri. Aceasta le...
Sari la conținut