Ziarul Incomod vă prezintă astăzi istoricul infracțional al lui Florin Mădălin Bach, fiul fostului comandant al Poliției Prahova, Iulian Bach, care a ajuns la ora actuală să fie condamnat, respectiv cercetat, pentru mai multe infracțiuni.

Prima dată când Florin Bach a atras atenția opiniei publice într-un mod negativ a fost în 2007, când acesta a fost acuzat de un fost angajat al firmei de pază pe care o deţinea că l-a păcălit cu 7.700 de euro la vânzarea unei maşini.

În 2008 a urmat un alt dosar penal pentru fiul fostului comandant al IPJ Prahova, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la comiterea infracţiunii de înşelăciune, după ce a „ajutat“ doi prieteni cu adeverinţe de salariu şi contracte de muncă false, prin care aceștia au obținut credite bancare.

Florin Bach a fost implicat chiar și în scandaluri, cum este cazul anului 2010, când a luat parte la un incident de la o rotiserie din Ploieşti, pe tema notei de plată, cu agenţii de pază chemaţi să aplaneze conflictul în mijlocul căruia era chiar Bach junior.

Deși fusese deja cercetat în dosare penale, Florin Bach nu s-a “potolit” și în 2011 s-a dat drept reprezentant al firmei SC SGPI Force Security SRL din București și s-a deplasat în satul Podenii Vechi pentru a semna un plan de pază cu PFA Nicolescu V. Ion, patron al clubului Ella. În baza acestui plan de pază, s-a semnat și un contract sub semnătura lui Florin Bach care a și stampilat respectivul document, deși administratorul societății spunea că ștampila nu avea cum să existe în posesia lui Bach, acesta neavând nicio calitate în firma SC SGPI Force Security SRL Bucuresti. De asemenea, Clubul Foleti din Lipănești s-a aflat în aceeași situație ca și Clubul Ella din Podenii Vechi.

În 2011 – 2012, potrivit anchetatorilor, şi-a însuşit pe nedrept calitatea de reprezentant al unei societăți comerciale și a discutat cu reprezentantul unei firme din Boldeşti-Scăeni în legătură cu încheierea unui contract de pază. Florin Bach a încasat suma de 2.800 de lei, pentru care a eliberat o chitanţă falsă. La acel moment, Judecătoria Ploiesti a emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Bach iar ulterior, Tribunalul Prahova a admis recursul lui la măsura arestării preventive și a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate.

În 2012 a fost prins în timp ce conducea prin Ploieşti cu peste 94 kilometri pe oră. Mai avea la activ un accident rutier în care a rănit o persoană, pentru că nu a acordat prioritate.

În perioada 2012 – 2013 era cercetat deja în patru dosare penale, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, reţinere şi nevirare a impozitelor datorate bugetului şi folosirea cu rea-credinţă a creditului unei firme pe care o administra.

În 2013 a venit o nouă acuzație pe numele lui Florin Bach, aceea că în cursul acelui an ar fi falsificat documente care conțineau datele de identificare ale unei firme, documente pe baza cărora a cumpărat aparatură electronică în valoare de 5.000 de lei pe care nu a mai achitat-o. Magistrații Judecătoriei Ploiești au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Florin Bach, fiind pentru a doua oară în acel an când Bach era arestat preventiv.

În 2015 a fost dat în judecată și de Primăria Boldești-Scăeni, localitate unde își avea domiciliu. Bach Jr. era acuzat că datora primăriei peste 10.000 lei, datorii acumulate din neplata amenzilor primite pentru abateri de la legea circulației, dar și pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Astfel, pe rolul instanței civile din cadrul Judecătoriei Ploiești au fost înregistrate nu mai puțin de șapte dosare prin care reprezentanții Primăriei Boldești-Scăeni solicita înlocuirea amenzilor cu munca în folosul comunității. Din cauze asemănătoare a fost obligat de instanță să presteze muncă în folosul comunității. Instanța Judecătoriei Ploiești a decis ca Bach Jr. să muncească în domeniul serviciilor publice din cadrul Primăriei Valea Călugărească pentru că acesta nu și-a plătit mai multe amenzi contravenționale.

Astfel, la acel moment, instanța a decis ca Mădălin Bach să lucreze 63 de ore fără să fie plătit tocmai pentru a acoperi prejudiciul în valoare de 630 de lei reprezentând contravaloarea unei amenzi, aceasta fiind doar una dintre cele șapte acțiuni în instanță de acest gen.

Tot în 2015, Bach jr. s-a mai ales cu un dosar penal, fiind trimis în judecată pentru tentativă la înșelăciune, părți vătămate fiind BRD Groupe Societe Generale SA și Banca Comercială Carpatica.

În 2016 a fost trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Ploiești la începutul anului. În aceeași cauză a fost deferit justiției și Ion Piperea, parte vătămată fiind SC Telekom SRL. Pe rolul Judecătoriei Ploiești sunt deschise pe numele său peste zece dosare, penale și civile. În cauzele penale, Bach Jr este acuzat de înșelăciune, fals, uz de fals.

Cu câteva zile înainte de finalul anului 2016, fiul fostului comandant al IPJ Prahova a primit o pedeapsă de un an și 9 luni de închisoare pentru tentativă de înșelăciune și uz de fals. Pedeapsa fiind una mică, tânărul ar fi putut beneficia de suspendare, doar că, pentru că este recidivist, pedepsele se cumulează. Așadar, fiul fostului comandant al IJP Prahova va face 2 ani și 9 luni de închisoare cu executare, însă decizia Judecătoriei Ploiești nu este una definitivă.

În 2017, Mădălin Bach mai are de așteptat soluția judecătorilor într-o altă cauză penală în care este acuzat de înșelăciune, parte vătămată fiind OTP Bank, dar și în alte șapte dosare în care primăriile din Boldești–Scăeni și Valea Călugărească îi cer să muncească în folosul comunității pentru amenzile neplătite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here