fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Cum a fost păcălită o ploieșteancă de 80 de ani. Câți bani le-a dat unor escroci

Citește Și

- Reclamă -
Doi bărbați, de 26 și 39 de ani, au fost reținuți, după ce au reușit să înșele o bătrână de 80 de ani din Ploiești.

Femeia a fost sunată în seara zilei de 7 octombrie, anul trecut, de către un bărbat care s-a dat drept medic.

Acesta i-a spus că fiica ei a fost implicată într-un accident de circulație și are nevoie de bani.

- Reclamă -

La scurt timp, doi bărbați au venit acasă la ea și au plecat cu 2.200 de lei, toți banii pe care bătrâna îi avea în casă.

În urma anchetei, polițiștii i-au identificat pe suspecți, iar ieri au efectuat două percheziții la domiciliile acestora, în județul Constanța.

Bărbații au fost reținuți.

„La data de 4 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în județul Constanța, în vederea documentării activității infracționale a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin metoda ,,Accidentul”.

- Reclamă -

În fapt, la data de 7 octombrie 2021, în jurul orei 17:00, o femeie în vârstă de 80 de ani, domiciliată în Ploiești ar fi fost contactată de un bărbat care s-a recomandat drept medic, spunându-i că fiica sa a fost implicată într-un grav accident de circulație și are nevoie de bani.

Femeia i-a comunicat apelantului că dispune de 2.200 de lei, la scurt timp venind acasă la ea un tânăr care a luat suma respectivă de bani.

După înmânarea banilor, femeia și-a contactat fiica, aceasta spunându-i că nu a fost victima niciunui accident de circulație.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat persoanele bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi bărbați cu vârstele de 26, respectiv 39 de ani.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

- Reclamă -

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Recomandările polițiștilor pentru prevenirea unor astfel de incidente:

 

  • Solicitaţi persoanei care v-a sunat cât mai multe detalii privind unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda implicată în accident, urmând a suna la aceste instituţii pentru confirmare;

 

  • Nu vă bazaţi pe cele relatate de un necunoscut! Escrocii mizează tocmai pe reacţia emoţională puternică de moment. Întrerupeţi imediat convorbirea şi încercaţi să apelaţi imediat pe telefonul mobil ruda la care face referire apelul sau persoane din anturajul ei, pentru a afla adevărul;

 

  • Chiar dacă cel care vă sună ,,vă recomandă” să fiţi discret sau vă spune că nu puteţi lua legătura direct cu ruda dumneavoastră, deoarece autorităţile i-au ridicat telefonul,  nu vă încredeţi în el!

Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112,  pentru a primi sprijin de specialitate.

Nu acceptaţi o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un poliţist!”, a transmis IPJ Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut