sgu
Foto cu caracter ilustrativ

Un angajat al Societății de Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești a fost prins când lua mită 100 lei de la un șofer pentru a-i debloca roțile autoturismului parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Episodul a fost văzut de un jandarm, care a apelat linia telefonică pentru sesizarea cazurilor de corupție, i-a legitimat pe cei doi și i-a reținut la fața locului până la sosirea organelor abilitate de control.

Vezi mai jos comunicatul de presă emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova în care este relatată întreaga întâmplare:

În data de 25 ianuarie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor V.G., cercetat in stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită prevăzută de art. 289 al. 1 C.p. cu aplic. art. 41 al. 1 C.p. și M.C.D., cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită prevăzută de art. 290 al. 1 C.p.
În fapt, M.C.D. a dat, cu titlu de mită, suma de 100 de lei lui V.G., referent din cadrul S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., în scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv a nu-i aplica sancțiunea constând în amendă în cuantum fix de 200 lei, ca urmare a ocupării fără drept a unui loc de parcare destinat persoanelor cu handicap. În data de 03.12.2015, în urma unui apel primit la linia TelVerde anticorupție 0800.806.806, un angajat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova a sesizat Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova cu privire la faptul că, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu pe raza municipiul Ploieşti, a observat momentul în care agentul constatator V.G. a procedat la deblocarea autoturismului aparținând lui M.C.D. fără a întocmi notă de constatare conform H.C.L. nr.214/23.06.2015, primind în schimb de la cel din urmă suma de 100 lei.
Astfel, lucrătorul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova împreună cu un coleg, după ce au legitimat cele două persoane implicate în posibila săvârşire a infracţiunilor de corupţie, au luat măsuri ca urmele infracţiunilor, corpurile delicte şi orice alte mijloace de probă să nu dispară până la momentul în care la faţa locului au sosit lucrătorii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind întocmit un proces verbal cu aspectele constatate.
Având în vedere că, prin decizia penala din data de 21.10.2014 a Curții de Apel Ploiești, inculpatul V.G. a fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an și 3 luni cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, cu termen de încercare de 3 ani și 3 luni, s-a constatat faptul că infracțiunea de luare de mită, reținută în sarcina acestuia, a fost comisă în stare de recidivă, fiind aplicabile dispozițiile art. 41 al. 1 C.p. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului penal asigurator asupra sumei de 100 lei, ridicată cu ocazia constatării infracțiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here