Un cetățean din județul Prahova a fost uimit că mama dânsului a fost tratată normal în spitalul din orașul Vălenii de Munte. Acesta și-a făcut publică uimirea pentru normalitate povestind pe Facebook.

Iată mai jos ce a povestit cetățeanul:

După un puseu de tensiune al mamei mele (Stama Sita-Cocuta), vineri seara, 28 iulie 2017, am decis să merg cu dânsa, cu auto propriu, la Spitalul din Valenii de Munte. Nu am sunat niciun medic, niciun director, niciun consilier de la primărie, nu am intervenit prin nimeni.

Am ajuns pe la ora 21.45, am parcat în curtea spitalului și am mers la camera de gardă de la interne. Cu ușa deschisă, m-au întâmpinat două doamne asistente, extrem de amabile, care nu mă cunoșteau, m-au ascultat și s-au oferit imediat să o ia pe mama mea cu un scaun cu rotile de la mașină, să nu mai facă niciun efort. Impresionat, din reflex, discret, bag mâna în buzunarul meu să ofer ceva pentru buzunarul halatului… un zâmbet plăcut, de pe un chip frumos, profesionist, mă întâmpină și ma roagă să înțeleg că dânsele sunt plătite pentru acest serviciu.

După ce mi-au cerut CI a mamei, în maxim 15 minute, tensiunea, EKG și glicemia erau verificate și puse la dispoziție Medicului de Gardă, o doamnă doctor care deși era prin saloane, a venit repede ( am aflat ulterior că dânsa tocmai pleca în concediu a doua zi și se comporta energic, ca și când a venit din concediu…nu voi da niciun nume!!!) și a decis să se facă o injecție pe loc și să se meargă într-un salon de 3 paturi pentru o perfuzie de reducere și stabilizare a tensiunii, având o comunicare caldă, excelentă cu mine despre medicația și istoricul medical al mamei. Dacă amabilitatea doamnei doctor și a asistentelor a depășit, în sensul bun, orice așteptare din partea mea, interiorul spitalului, ca organizare, dotare și curățenie, m-au făcut să mă simt ca într-o clinică privată din vest, nu într-un spital de stat, culmea, la Vălenii de Munte, sau mai bine zis, parcă eram într-o vizită la niște prieteni care au o clinică privată.

Dragii mei prieteni de pe Facebook, vă doresc sănătate multă și să nu ajungeți niciodată într-un spital, dar, vă rog, când sunteți în trecere, intrați cu curaj și luați pulsul profesionalismului și vedeți ce înseamnă disciplina și curățenia în domeniul medical de stat, în Vălenii de Munte!!!

M-am întors acasă la ora 23:45 cu o mamă sănătoasă, stabilizată, liniștita și impresionată de tot ceea ce a văzut în Spitalul Vălenii de Munte, dânsa, o țărancă simplă, modestă, învățată să meargă la spital cu bani, cu țuică, cu brânză și cu alte daruri în sacoșa, să aștepte ore în șir, să audă strigăte, să vadă refuzuri, etc.
Astăzi, sâmbătă, s-a simțit foarte bine, am urmărit medicația și periodic tensiunea și am tot povestit cum am fost primiți aseară la spital…AȘA DA!!!

După tot ceea ce am văzut aseară, îndrăznesc să cred, că Vălenii de Munte, investind mai departe, poate avea în viitor un Spital complet, complex, cu dotare la standarde europene, unic în zonă sau chiar în județul nostru, cu medici care să își dorească în viitor să lucreze aici. Doamne ajuta!!!

Notă: am făcut discret câteva fotografii, pentru a vă convinge de ceea ce am afirmat, fără nicio conotație politică sau publicitară.

“Omul sfințește locul!”

Cu sinceritate,
Ninel Stama

Iată mai jos câteva imaginii surprinse de cetățeanul uimit:

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here