jumeirah beach

jumeirah beachAlex Marinescu, ploieşteanul de 29 de ani, care a murit înecat în Dubai, chiar de Ziua Îndrăgostiţilor, va fi înmormântat astăzi. O prietenă a tânărului, care a făcut parte din grupul plecat în vacanţa încheiată tragic, a povestit cum s-a petrecut nenorocirea.

Alex Marinescu şi mai mulţi prieteni au plecat în Dubai pentru a petrece o vacanţă de neuitat. Din păcate, aceasta s-a încheiat tragic pentru tânărul de 29 de ani, administratorul unui magazin de vinuri din Prahova. Unul dintre membrii grupului care l-au însoţit pe Alex în Dubai a povestit pentru observatorulph.ro cum s-a produs tragedia: “Alex şi prietenul meu s-au dus să ia lecţii de scufundări. Un instructor le-a luat banii, le-a dat echipamentul de scufundări şi i-a băgat în apă, deşi vizibilitatea era aproape de zero. Ei nu erau legaţi printr-un cablu de siguranţă, astfel încât nu au ştiut ce se întâmplă cu Alex, decât atunci când acesta nu a mai ieşit la suprafaţă. După 20 de minute de căutări l-au găsit, fără suflare. Nu a mai reacţionat la manevrele de resuscitare, aşa că la spital au constatat decesul”.
Declaraţia confirmă IPOTEZA-ŞOC ÎN CAZUL PLOIEŞTEANULUI MORT ÎN DUBAI
Martorul la tragedie a declarat că pe parcursul anchetei demarate de autorităţile din Dubai, consulatul României nu a asigurat servicii de consultanţă juridică sau de traducere. “Mai întâi trebuie să precizez că la telefonul de urgenţă al MAE nu a răspuns nimeni. Apoi, printre primele întrebări ale celor de la consulat a fost cu ce se ocupa prietenul nostru. Când au aflat că acesta avea o mică afacere, ne-au spus că MAE nu are fonduri pentru repatrierea corpului şi că trebuie să ne descurcăm pe cont propriu. 

Trupul neînsufleţit al lui Alex a fost repatriat luni, printr-o sponsorizare a unui prieten de familie în valoare de 7.000 de euro, iar înmormântarea va avea loc astăzi.

Sursa: www.observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here