foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au destructurat o grupare infracțională care ar fi fraudat societăţi de asigurări, prin obţinerea primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere.

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează 7 percheziţii domiciliare şi pun în executare 21 de mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune privind asigurările, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual şi şantaj.

Din cercetări a reieșit că o grupare infracțională s-ar fi specializat în fraudarea societăţilor de asigurări, prin obţinerea ulterioară a primelor de asigurare, în baza înscenării unor evenimente rutiere în care erau implicate autovehicule asigurate prin efectul legii (RCA).

Membrii grupării ar fi acţionat după un scenariu prestabilit şi, întrucât pentru atingerea scopului ilicit aveau nevoie de autovehicule pe care să le implice în accidente, aceştia ar fi atras persoane care, pentru o recompensă în bani, şi-ar fi pus la dispoziţie propriile maşini, cu ajutorul cărora erau regizate evenimente rutiere.

Cercetările au relevat că în vederea obţinerii sumelor ilicite, bănuiţii ar fi săvârşit presiuni asupra unor persoane implicate în evenimente rutiere.

Prejudiciul cauzat societăţilor de asigurare se ridică la aproximativ 470.000 de lei.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Sursa: Poliția Română

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here