Polițiștii din Prahova au efectuat miercuri patru percheziții domiciliare, trei în Ploiești și una în București, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 40.000 de lei, prin înșelăciuni în domeniul forței de muncă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016, cei în cauză, în calitate de asociați sau administratori ai unei societăți cu sediul în Târgu Mureș, ar fi indus în eroare 27 de persoane în contextul negocierii unor contracte individuale de muncă.

Trei mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Miercuri – polițiștii din Prahova au efectuat 4 percheziții la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 40.000 de lei, prin  înșelăciuni în domeniul forței de muncă. 3 persoane au fost aduse la poliție cu mandat.

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliţie Prahova au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiile Ploiești (3) și București.

Activitățile au vizat persoane bănuite de înșelăciuni în domeniul forței de muncă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016, cei în cauză, în calitate de asociați sau administratori ai unei societăți cu sediul în Târgu Mureș, ar fi indus în eroare 27 de persoane în contextul negocierii unor contracte individuale de muncă.

La angajare, părților vătămate le-ar fi fost solicitate sume cuprinse între 750 și 2.200 de lei, cu titlu de garanție la angajare și asigurare a autovehiculului pe care ar fi urmat să îl conducă.

Ulterior, sub diferite pretexte, li s-ar fi pretins alte sume de bani, până când victimele renunțau la acel loc de muncă, însă garanțiile inițiale nu le-ar fi fost restituite, fiind invocate nerespectări ale contractului de muncă.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la 41.000 de lei.

Polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele identificate fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. De asemenea, de la locațiile vizate au ridicate documente și înscrisuri care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.

La acțiuni au participat și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Județean Poliţie Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here