Polițiștii din Ploiești au descins în această dimineață la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și șantaj, activități în urma cărora ar fi acuzat un prejudiciu de 60.000 euro. Cinci persoane vor fi aduse cu mandat la audieri, de la cele trei locații vizate de oamenii legii.

În urma cercetărilor, polițiștii au descoperit că faptele săvârșite de cei vizați au început în 2015. Prin anunțuri postate pe internet, cei vizați ar fi convins mai multe persoane din țară și din străinătate să depună diverse sume de bani în schimbul unor „servicii de ghicit” sau „tămăduiri miraculoase”.

După aceea, victimele erau amenințate că dacă nu trimit și mai mulți bani vor fi „blestemate”.

Sumele pretinse de persoanele bănuite ar fi cuprinse între 200 de euro și 10.000 de euro și erau transmise prin mijloace electronice de plată.

Se pare că persoanele bănuite postau anunțuri pe site-urile clarvazatoareaelvira.com și clarvazatoareaparaschiva.com, prin care informau oamenii că problemele vin din cauza farmecelor și a blestemelor și că trebuie să apeleze la ele cu încredere pentru dezlegare.

”Foarte multe persoane sufera de probleme din cauza farmecelor si a blestemelor facute asupra lor insa le este teama sa apeleze la cineva specializat, dar toata lumea trebuie sa inteleaga ca magia alba este lasata de Dumnezeu pentru a dezelga blesteme si farmece si efectele negative si nu este un pacat sa apelati ca sa va rezolvati problemele. Sunati cu cea mai mare incredere!”, scrie clarvăzătoarea Elvira pe pagina sa.

Pe aceeași pagină, clarvăzătoarea susține că poate ajuta în cazuri extreme și că multe dintre acestea se pot rezolva prin telefon, ba chiar vine cu o ofertă pentru Sărbătorile Pascale:

”In Sfantul Post al Pastelui se fac cele mai grele si mai puternice dezlegari de farmece si blesteme.
Suna la 0728 488 292 si nu ezita sa o intrebi pe Clarvazatoarea Elvira cum te poate ajuta!
Clarvazatoarea Elvira te poate ajuta chiar si in cazuri extreme: farmece, blesteme, depresie, stres, impreunez familii dezbinate, opresc patima betiei si alte vicii, dezleg cununii legate, alung farmecele din jurul casei tale, scot argintul viu, reusita in afaceri si examene poate fi motivul pentru care Clarvazatoarea Elvira este aici!
 
Multe din probleme se pot rezolva prin telefon. OFER SERIOZITATE. REZOLVARI GARANTATE! POT FI SPRIJINUL TAU!”, mai postează Elvira.
În acest fel, 40 de persoane au fost păcălite să depună bani în conturi crezând că problemele lor au fost rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here