Marți, 27 martie 2018, răspund invitației unui procuror de la Parchetul General. Un cetățean a reclamat că ziarul Incomod a publicat documente dintr-un dosar în care sunt cercetați pentru fapte de corupție mai mulți polițiști. Asta e oficial.

Neoficial, în opinia mea, asta e o continuare a campaniei de șicanare/reclamare/legare la gură/avertisment a unei mafii despre care doar eu am scris. Și, normal, urmează răzbunarea. Documentele respective au fost obținute, așa cum am scris și pe Facebook, prin cereri de copiere și plata chitanțelor eliberate, de la o unitate de Parchet și o instanță de judecată. Deci despre ce vorbim???

O duduie de la Antena 3 cu niște surse tare proaste a găsit de cuviință să își justifice șederea prelungită de la intrarea din Parchetul General dând o informație falsă potrivit căreia eram audiat într-un dosar care-l viza pe fostul procuror Mircea Negulescu, cum că, citez de pe siteul Antenei 3: ”fostul procuror l-ar fi chemat la el în birou pe Cătălin Stavri și i-ar fi dat informații nedestinate publicității. Mai mult decât atât, prin intermediul siteului său personal, jurnalistul ar fi dus o întreagă campanie de denigrare în Ploiești vizavi de fostul șef al Poliției Locale de acolo. Jurnalistul s-ar fi lăudat în anumite cercuri că știe de la Mircea Negulescu ce dosare instrumentează și pe cine interceptează acesta”.

În breaking news-ul apărut pe postul Antena 3 duduia confundă și niște personaje, explicând națiunii că am dus o campanie de denigrare împotriva fostului șef al Poliției Locale, Tudose. Care fost șef al Poliției Locale se numește Cristinel Toader, în timp ce Tudose Liviu a fost șeful Parchetului Curții de Apel Ploiești. Dar ce mai contează acum?

Știrea a fost preluată de stiripesurse.ro, romanialibera.ro, RTV, B1 TV, comisarul.ro (care ulterior au șters partea cu mine). Mai târziu în acea zi, filmarea a dispărut de pe siteul antena3.ro, probabil cineva de acolo s-a documentat și și-a dat seama că povestea este falsă. Poate duduia dă și dreptul la replică pe care o să i-l trimit, pentru o corectă informare a opiniei publice.

Pe piață se zvonește că sforarul acestor dezinformări ar fi un băiat amator de sunat diverse persoane cercetate pentru a face o invitație la un ceai și la o bârfă. Să îi zicem Cristinel, un nume fictiv ales la întâmplare.

Drept la replică!

Ca urmare a articolelor/știrilor publicate marți, 27 martie 2018, potrivit cărora aș fi fost audiat într-un dosar al procurorului Mircea Negulescu și că acesta m-ar fi chemat la biroul dânsului pentru a-mi oferi informații nedestinate publicității, fac următoarele precizări:

Prezența mea la Parchetul General s-a datorat unei situații cu totul diferite față de ce ați relatat dumneavoastră, în sensul în care un reclamant a făcut o sesizare cu privire la mai multe documente apărute în ziarul Incomod, documente care vizau o mafie formată din cadre din Ploiești ale Ministerului de Interne, reclamantul având reprezentarea că acele documente au fost trimise neoficial redacției și ziariștilor.

Fac precizarea că respectivele documente au fost trimise pe cale oficială de o unitate de parchet și de către o instanță de judecată, aspect care a fost lămurit cu procurorul de caz cu care am discutat astăzi, pentru a nu exista dubii asupra provenienței acelor documente care constituie informații de interes public.

Pentru copierea respectivelor documente am făcut solicitări oficiale la o unitate de parchet și la o instanță de judecată, ambele instituții au aprobat cererea și am plătit o sumă de bani pentru copierea documentelor, sens în care dețin chitanțe doveditoare. Acest aspect va fi verificat cu siguranță de către Parchetul General la instituțiile amintite.

De asemenea, țin să fac precizarea că nu am fost chemat la Parchetul General în legătură cu un dosar al lui Mircea Negulescu sau al altui procuror, ci pur și simplu a fost vorba despre o sesizare împotriva modalității în care respectivele documente au parvenit redacției Incomod, lucru pe care i l-am explicat astăzi procurorului de caz și, mai mult decât atât, am depus documente doveditoare în acest sens.

Referitor la informația pe surse judiciare potrivit căreia aș fi fost chemat în biroul fostului procuror Mircea Negulescu care mi-ar fi dat pentru publicare informații nedestinate publicității precizez că este total falsă, la fel de falsă fiind și informația că m-aș fi lăudat că beneficiez de informații din dosare penale aflate în lucru sau că știu ce persoane sunt interceptate în anchetele aflate în lucru. În cei 14 ani de când activez în presă nu am fost chemat niciodată de vreun reprezentant al autorităților publice pentru a mi se oferi informații clasificate, secrete sau nedestinate publicitații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here