Parcul Municipal Vest este, la ora actuală, o rușine pentru Ploiești! La sfârșitul lunii mai a fost inaugurat cu surle și trâmbițe, autoritățile locale lăudându-se atunci cu o investiție de 11.2 milioane de euro,constând în locuri de odihnă și pentru picnic cu o suprafață totală de 4,1 ha, un lac artificial cu o suprafață de 1,2 ha și o adâncime maximă de 1,5 metri, o seră cu plante exotice, o moară de apă, fântâni arteziene, terenuri de tenis, de baschet și de mini-fotbal.

Mirajul unui parc european a ținut prea puțin însă, iar acum locul a fost abandonat de autoritățile publice care mai odinioară se lăudau cu performanța realizării parcului (a se citi “jafului”) municipal. Nici măcar trei luni nu au trecut de la momentul inaugurării, dar Parcul Municipal s-a transformat deja în stepa municipală.

Aproape nimeni nu mai folosește intrarea oficială în parc – gardul a fost rupt, astfel că oamenii intră în parc pe la Gara de Vest, imediat după ce traversează calea ferată. Plantele din parc sunt arse de soare, iar aceeași soartă au avut-o și copacii care, în proporție de 90%, sunt uscați. Lacul este o “baltă de infecție”, fiind murdar și plin de PET-uri aruncate de persoanele “civilizate” care au vizitat locul și au simțit nevoia să lase ceva în urma lor. Locul ar putea fi numit la fel de bine “Regatul broaștelor și al muștelor”, după numărul impresionant de exemplare din cele două specii.

Dar mai departe lăsăm imaginile să vorbească de la sine:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here