11 miloane de lei, proveniți din fonduri europene și alți 600.000 de lei bani de la bugetul local a costat reabilitarea Policlinicii din cadrul Spitalului Municipal Câmpina (SMC).

Proiectul a demarat în primăvara anului trecut și ar fi trebuit finalizat într-un termen record de 9 luni. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar întârzierea finalizării proiectului la timp a costat administrația publică locală peste jumătate de milion de lei.

Astfel că, după o întârz3 4 5 7 8 9 11 14 15 17iere de aproape patru luni, reprezentanții Primăriei Câmpina împreună cu managerul SMC au reușit să inaugreze noua policlinică, astăzi, în prezența directorilor de spitale de pe Valea Prahovei, dar și a oamenilor politici din județ, care au profitat de acest eveniment pentru a-și face puțină campanie electorală.

Odată cu finalizarea lucrărilor în policlinica spitalului, se va relua, începând de luni, 18 aprilie, activitatea normală cu publicul, asta după ce, aproape un an, medicii și pacienții s-au înghesuit în spații improprii actului medical, situație impusă de condițiile de șantier.

Clădirea în care funcționează policlinica SMC, încă din anul 1938, a fost complet reabilitată.

Primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, prezent la inaugurare, a ținut să precizeze că din vechea construcție au mai rămas doar cărămizile, în rest totul a fost înlocuit și echipat modern.

Pe lângă birourile și sălile de tratament renovate, proiectul a prevăzut și amplasarea unui lift, inexistent până acum, care va putea fi folosit atât de personalul spitalului, cât și de pacienți. Era un lucru absolut necesar, având în vedere faptul că policlinica are trei etaje, iar majoritatea pacienților care vin să se trateze aici sunt persoane în vârstă care se deplasează greu.

La demisol au fost amenajate cabinetul BFT, Oncologie, Gimnastică Medicală, Laborator BFT, Pediatrie. La parter: Radiologie, Tomografie, Ecografie, Chirurgie, Boli interne, Oncologie, Ortopedie și traumatologie, Laborator clinic recoltări, triaj și casierie. La etajul întâi: Cardiologie, Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Explorări funcționale, Neurologie, Urologie. La etajul al doilea: Endocrinologie, Diabet, Boli de nutriție, Pneumologie, Dermatologie, Psihiatrie, ORL și birourile administrative, inclusiv cel al managerului spitalului.

Vezi mai jos o galerie foto cu imagini din Policlinica Spitalului Câmpina, complet renovată cu aproximativ 11 milioane de lei, bani din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here