Elevii Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” (CNNG) din Câmpina, care s-au aflat joi dimineață la școală, au fost anunțați că trebuie să plece acasă după primele trei ore de curs. Decizia a fost luată în contextul în care unul dintre profesori a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Conducerea liceului știa despre situație încă de miercuri, dar cu toate acestea elevii au fost chemați la școală joi doar pentru a fi trimiși acasă.

Printr-un mesaj intern, trimis în dimineața de joi 5 noiembrie, pe grupurile de WhatsApp, părinții elevilor care învață la Colegiul Nicolare Grigorescu din Câmpina –corpul central – au fost înștiințați că, începând cu a treia oră de program, cursurile se vor defășura online, iar copiii trebuie să plece acasă începând cu ora 10.30.

Conducerea liceului știa încă de mierucri că unul dintre profesorii care predau în școală a primit un test pozitiv, dar cu toate aceastea nu au anunțat elevii și părinții în timp real. Copiii au fost expuși pericolului de infectare, fiind chemați la școală joi dimineața. Abia după ce a fost organizată o ședință de urgență a Consiliului Profesoral s-a luat decizia întreruperii cursurilor organizate în sala de clasă, iar elevii au fost înștiințați să plece din școală.

În CNNG învață inclusiv elevi care locuiesc și în alte localități decât Câmpina și care depind de transportul în comun pentru a ajunge acasă. Întrebată ce măsuri a luat școala cu privire la elevii navetiști, Roxana Stan, directorul liceului, a precizat că ”elevii de gimnaziu au fost luați de părinți. Au plecat și elevi de liceu, dar cu acordul părinților”.

Colegiul ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina va intra cel mai probabil din nou în scenariul roșu (cursuri exclusiv online). Hotărârea cu privire la modalitatea de desfășurarea a cursurilor în următoarele două săptămâni va fi anunțată oficial joi, 5 noiembrie.

De la începutul noului an școlar, CNNG s-a aflat în sistem de predare hybrid, o săptămână la școală, o săptămână acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here