O nouă față a lui Alexandru Cumpănașu a fost descoperită de jurnaliștii de G4Media.ro.

Candidat la prezidențiale și cățărat pe tragedia Alexandrei Măceșeanu, Cumpănașu pretinde că se luptă cu Sistemul corupt și a primit protecție oficială de la Ministerul de Interne după ce s-a plâns ministrului Mihai Fifor și în presă că ar fi fost amenințat.

Cu toate acestea,  un răspuns oficial al Ministerului Public pentru G4Media.ro arată că nu există niciun dosar privind presupusele amenințări despre care Alexandru Cumpănașu vorbește.

Potrivit informațiilor G4Media.ro obținute, Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și se deplasează cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de MAI.

”Cu referire la cererea adresată instituției noastre și înregistrată la Biroul de informare și relații publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm că pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu este înregistrată nicio cauză având obiectul la care faceți referire în solicitarea dumneavostră”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Public.

În 30 august, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea că protecția oferită lui Cumpănașu ar fi avut o bază legală.

„Domnul Cumpănaşu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru şi are toate documentele primeşte acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplineşte condiţiile conform legii capătă protecţie în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului, în speţă a MAI sau a altor instituţii. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primeşte această protecţie”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.

Nu e clar despre ce dovezi a vorbit la acel moment Fifor, dat fiind că procurorii nu au niciun dosar în acest sens, ceea ce înseamnă că nu a existat nici o plângere formală depusă de Cumpănașu.

De altfel, surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că singurele mențiuni referitoare la presupusele amenințări primite ar fi fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar avea greutatea unei plângeri penale.

El a primit protecție în baza legii 550/2004 privind organizarea Jandarmeriei.

Legea 550/2004 privind organizarea Jandarmeriei, articolul 19, alineatul 2 prevede următoarele: ”La solicitarea persoanelor fizice sau juridice, în situații care nu suferă amânare, la propunerea inspectorului general, ministrul administrației și internelor poate aproba asigurarea temporară a protecției unor persoane, obiective, bunuri, valori și transporturi speciale, altele decât cele stabilite prin hotărâre a Guvernului, în condițiile legii”.

Context:

Totul a început în data de 19 august, atunci când Alexandru Cumpănașu anunța într-o postare pe Facebook că va depune plângere pentru aceste presupuse amenințări.

„Astăzi mă voi afla la Parchetul General pentru a adăuga informații care să ajute procurorii să faca lumina în cazul Alexandrei, dar și cu privire la alte persoane care mi-au adus la cunostință infracțiuni similare comise asupra altor fete. Cu această ocazie, voi depune plângere penală și pentru amenințările primite la adresa mea în ultima perioadă”, scria la acea vreme Cumpănașu.

Tot el a anunțat, pe 26 august, într-o postare pe Facebook, că a solicitat protecție de la ministerul de Interne după ce ar fi primit amenințări cu moartea atât el cât și familia lui.

Cumpănașu a postat anunțul la câteva minute după ce G4Media.ro l-a întrebat dacă este adevărat că beneficiază de protecția jandarmeriei și cu ce mașină de deplasează în oraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here