fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

Cum funcționa stația GPL din Dâmbovița a lui Saghel. Primea materiale al căror cost nu îl mai achita

Citește Și

- Reclamă -

saghel3 - Ziarul INCOMODProcurorii DNA au descoperit că ofițerul Emanuel Saghel avea în Dâmbovița o afacere cu stații de combustibil GPL. Prin trafic de influență, se pare că Saghel a reușit să realizeze diverse lucrări la stația GPL, fără a mai achita contravaloarea serviciilor. Afacerea a pornit-o sub îndrumarea nașului său, Gabriel Crângașu, după cum declară un martor din dosar:

„Cunosc că, în anul 2009 sau 2010, MIHAI ALEXANDRU l-a cunoscut pe SAGHEL EMANUEL prin intermediul unui client de-al său – CRÂNGAŞU GABRIEL, care i l-a recomandat ca fiind finul său şi despre care i-a spus că este poliţist. CRÂNGAŞU i-a spus lui BUBU că finul său, SAGHEL EMANUEL, va avea şi el nevoie de materiale de construcţie din balastiera sa pentru o parcare în localitatea I.L. Caragiale din jud. Dâmboviţa, urmând ca discuţiile privind mărfurile, serviciile şi costul acestora să le stabilească furnizorul şi beneficiarul.

- Reclamă -

Ştiu că SAGHEL EMANUEL i-a spus lui BUBU că vrea să se extindă cu parcarea pe terenul existent în spatele benzinăriei „RBC” pe care o deţinea, sens în care i-a solicitat să-l sprijine cu un buldozer şi un compactor când va iniţia lucrarea respectivă.

Cunosc că la scurt timp MIHAI ALEXANDRU a fost solicitat, telefonic, de către SAGHEL EMANUEL pentru a se întâlni cu el, precizându-i că ar avea nevoie de un buldozer şi un compactor pentru cca. 6 – 7 zile la benzinăria sa din localitatea I.L. Caragiale, jud. Dâmboviţa, pentru a împrăştia nişte balast adus din zonă. Nu ştiu la ce sumă au convenit cei doi preţul chiriei/zi pentru utilaje, dar ştiu că la finalul lucrării SAGHEL EMANUEL nu i-a achitat nicio sumă de bani pentru chiria utilajelor, lui BUBU, i-a furnizat doar cantitatea de motorină utilizată de utilaje, în timpul lucrărilor. Ştiu că MIHAI ALEXANDRU nu a îndrăznit să-i mai ceară lui SAGHEL EMANUEL contravaloarea chiriei pentru utilaje de teamă să nu-l supere sau să-l deranjeze în vreun fel pentru că iar fi putut crea probleme datorită faptului că era poliţist. Ştiu că nu au fost emise nici facturi de către SC SANCOMPANY SRL către firma lui Saghel Emanuel, SC SAGHEL RBC, pentru serviciile prestate.

Cunosc că la cca. 4 – 5 luni distanţă MIHAI ALEXANDRU a fost contactat telefonic, din nou, de către Saghel Emanuel care i-a solicitat să-i presteze servicii similare tot în localitatea I.L. Caragiale, la aceeaşi benzinărie, cu promisiunea că de această dată îi va achita contravaloarea tuturor serviciilor ce vor fi prestate.  Din câte cunosc, utilajele care au prestat serviciile respective au fost alimentate cu motorină de către firma lui SAGHEL, iar închiriatul utilajelor pe zi şi contravaloarea transportului pietrişului au fost achitate fie cu bani cash, fie prin furnizare de motorină în contravaloarea sumei rămase.

- Reclamă -

Ştiu că în luna septembrie 2014, SAGHEL EMANUEL  l-a sunat şi l-a rugat pe MIHAI ALEXANDRU dacă poate să-l ajute să-i transporte nişte pietriş de la balastiera din com. Târgşoru Vechi, sat Strejnicu, ce aparţine lui Manasieru Laurenţiu, în localitatea I.L. Caragiale, unde urma să facă nişte lucrări de construcţii. Ştiu că au fost efectuate, în două rânduri, la distanţă de două săptămâni, transporturi de pietriş de la balastiera din Strejnicu în localitatea I.L. Caragiale,  de către angajaţii lui BUBU, în prima etapă fiind efectuate 8 transporturi cu încărcătură de aproximativ 40 tone fiecare, iar în a doua etapă 12 transporturi de aceeaşi capacitate.  Cunosc că pentru activitatea de transport prestată de firma lui BUBU, SAGHEL EMANUEL  i-a furnizat doar motorina consumată de basculante şi nicio altă sumă de bani pentru acest serviciu.

Tot spre sfârşitul anului 2014, Saghel Emanuel i-a solicitat lui Bubu, să-i livreze nisip pentru tencuială la o locaţie din com. Târgşoru Vechi, sat Stejnicu, unde îşi construieşte o casă, respectiv 5 maşini, aproximativ 25 tone fiecare. Pentru trei maşini de nisip a câte 25 tone fiecare,  Saghel Emanuel, nu a cerut factură şi nici nu a achitat contravaloarea lor, care ar fi în sumă de 3000 lei plus TVA-ul aferent.

În legătură cu benzinăria pe care Saghel Emanuel o deţine în localitatea I.L. Caragiale, jud. Dâmboviţa, din câte cunosc, pot preciza că terenul pe care aceasta este situată este proprietatea lui Saghel Emanuel şi al fratelui său, pompele şi cu rezervoarele aferente aparţin naşului său – Crângaşu Gabriel, care îi şi furniza până în luna august 2014 motorina, benzina şi gazul pe care îl livra către consumatori. Întrucât a rămas în urmă cu plăţile cantităţilor furnizate de firma lui Crângaşu, acesta i-a sistat livrarea, Saghel Emanuel găsindu-şi un alt furnizor între timp în persoana lui „Sorin Parneli” din Strejnic. „, este declarația martorului.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut