Luni seară, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Prahova au prins în flagrant un doctor în timp ce primea șpagă de la un pacient. Doctorul se numește Lucian Jianu, are aproximativ 63 de ani și lucra la Policlinica din Sinaia ca medic primar Cabinet Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă ce face parte din Casa de Pensii Prahova.

După ce pacientul cu ajutorul căruia s-a realizat flagrantul i-a înmânat un plic cu bani inscripționați cu cerneală specială, polițiștii și procurorii au intrat în cabinetul medicului unde au găsit asupra doctorului 4500 de lei, dar nu și banii inscripționați. Lucian Jianu le-a spus oamenilor legii că nu are alți bani asupra lui. Numai că procurorii au observat o ușă mascată de niște fișete în spatele biroului medicului. Întrebat ce este acolo, Jianu a declarat că e un hol care duce la o baie. Pe holul respectiv erau alte fișete foarte vechi, iar o altă ușă care ducea într-adevăr la baie era închisă cu lacăt pe partea cealaltă.

Într-un final s-a găsit o nișă săpată într-un zid unde erau găsit banii marcați, pe jos aflându-se un număr de plicuri goale mototolite. În total, asupra medicului s-au găsit 8500 de lei.

Conform surselor se pare că Lucian Jianu are o vilă la Poiana Țapului evaluată la aproximativ un milion de euro, precum și obiecte de artă unicat evaluate la aceiași sumă. Medicul lua banii numai cu mănuși chrurgicale pue pe mâini, iar în birou avea o camera de luat vederi.

Casa de Pensii Prahova a dispus defsacerea contractului de muncă doctorului Jianu.

medic sinaia2

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here