fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

Cum iei daune morale când ești țepuit cu sejurul

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Un bărbat din Iași, Petre Rău, a depus în ianuarie 2014 o plângere la Judecătoria Iași împotriva UNITA TURISM HOLDING SA Timișoara și a agenției ”Unita Tour” pe motiv că el și alți 24 de turiști ar fi suferit de foame și de sete în cele zece zile petrecute în China.

Instanța a admis în noiembrie, la al șaselea termen de judecată ” în parte cererea de chemare în judecată”, obligând pârâtele “în solidar, la plata sumei de 1.770 euro – servicii achitate şi neprestate, 513,99 euro – servicii achitate în plus de reclamant, în total 2.283,99 euro“.

- Reclamă -

UNITA TURISM HOLDING SA Timișoara și Agenția ”Unita Tour” Iași au fost obligate, pe lângă returnarea sumelor încasate necuvenit, și la “la plata sumei de 4.601,87 lei cu titlul de cheltuieli de judecată ocazionate de prezentul proces contravaloare taxă de timbru (608,62 lei taxa de timbru aferentă capetelor 1 şi 2 pretenţii, şi 435,75 lei capăt de cerere referitoare la daune morale), onorariu avocat (2.000 lei conform chitanţelor anexate), cheltuieli deplasare şi cazare martori (1.377,5 lei) şi cheltuieli traducere acte (180 lei)”.

Pe lângă acordarea acestor compensații bănești, Judecătoria Iași a decis să acorde reclamantului daune morale în cuantum de 1.500 euro. Compania a mușamalizat acest eveniment, specificând doar că a fost o eroare ce va fi ”reparată” la apel, atacând în instanță sentința cu apel pe 14 ianuarie 2015. Supriza a venit din partea lui Petre Rău, care a doua zi a depus apel.

După două termene de judecată, instant a decis:

- Reclamă -

“Respinge apelul formulat de SC UNITA TURISM HOLDING SA Timişoara şi SC UNITA TURISM HOLDING SA – Sucursala Iaşi impotriva Sentinţei civile 12822/2014 a Judecătoriei Iaşi. Admite apelul formulat de Rău Petru împotriva Sentinţei civile nr.12822/2014 a Judecătoriei Iaşi, sentinţă pe care o modifică în parte, în sensul că:

  • Admite în parte acţiunea formulată de Rău Petru în contradictoriu cu SC UNITA TURISM HOLDING SA Timişoara şi SC UNITA TURISM HOLDING SA – Sucursala Iaşi
  • Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 105 euro – sumă achitată suplimentar, reprezentând despăgubiri conform art 4.3 din contractul încheiat şi suma de 3.000 euro daune morale.

Păstrează celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate. Obligă intimata apelantă SC UNITA TURISM HOLDING SA Timişoara la plata către Rău Petru a sumei de 742 lei reprezentând taxă de timbru. DEFINITIVĂ“.

În concluzie, Petre Rău, turistul țepuit, a mai primit în plus față de prima instanță 591,01 euro, achitați suplimentar, și 1.500 euro daune morale.

Această sentință definitivă poate reprezenta un exemplu demn de urmat de turiștii care au fost țepuiți și nu au realizat până acum că drepturile lor trebuie respectate în totalitate. Dacă Petre Rău nu recurgea la demersul juridic, rămânea păgubit de 2.875 de euro.

- Reclamă -

sursa: supervizor.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut