fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Cum mușamalizează Poliția Prahova evenimentele grave care au loc în județ

Citește Și

- Reclamă -

Readucem din nou în atenția cititorilor noștri modul în care Poliția Prahova dezinformează opinia publică prin ascunderea unor evenimente grave care au loc în județ. În acest material vă vom prezenta cum Biroul de Presă, prin îndemnul chestorului Viorel Dosaru, a încercat să mușamalizeze sau să nu aducă în atenția presei de-a lungul timpului numeroase evenimente, care cel mai probabil vizau oameni de afaceri cunoscuți, ori apropiați ai șefului IJP Prahova sau pentru simplul motiv de a nu fi pătată imaginea instituției .

În timp ce Biroul de Presă oferă spre apariția în presă câteva accidente de circulație, furturi minore sau invitații la evenimente de laudă pentru instituție, în spatele acestora au loc evenimente grave care odată aduse în atenția opiniei publice ar pune cetățenii în temă și ar ști de cine sau de ce să se ferească.  Și când spunem evenimente grave ne referim la crime, la violuri, la polițiști care fură bani din amenzi, la oameni de afaceri protejați de conducerea IJP Prahova și lista poate continua.

- Reclamă -

În continuare vă vom prezenta câteva dintre cazurile descoperite de reporterii ziarului nostru și felul în care a acționat Poliția Prahova pentru a nu le aduce în atenția opiniei publice sau pentru a le mușamaliza.

Anul trecut, în luna octombrie, o tânără de 17 ani din Vălenii de Munte a fost violată și batjocorită în ultimul hal de trei adolescenți pe malul râului Teleajen.  După multe ore de chin, fata a reușit să scape din mâinile agresorilor și să reclame totul la Poliție.

Citește întreaga poveste AICI.

- Reclamă -

Citește și: Minoră, victima unui viol în grup – Biroul de Presă al Poliției a mediatizat cazuri cu hoți de haine, fructe, țevi metalice

Pe 13 martie, anul acesta, un bărbat din comuna Bălțești și-a omorât în bătaie tatăl, pe motiv că acesta nu i-a dat bani de băutură. Ziarul Incomod v-a prezentat această informație în exclusivitate și a oferit toate detaliile despre acest caz, cât și date despre autorul faptei care nu era de găsit. La momentul acela, surse din IJP Prahova au precizat reporterilor noștri că Marian Mihai a contactat la scurt timp după crimă polițiștii din localitate care nu l-au crezut că este autorul, pe motiv că era beat. Biroul de Presă al IJP Prahova a precizat că se efectuează o anchetă internă pentru a afla dacă această informație se confirmă. Reamintim că atunci ziarul nostru oferea o recompensă de 500 de lei pentru găsirea criminalului din Bălțești.

Toate detaliile despre criminalul din Bălțești AICI.

În noaptea de joi spre vineri, 28-29 mai 2015, un control al unui echipaj de Poliție Rutieră a degenerat într-un scandal. Pasagerul din mașina oprită a fost accidentat de mașina Poliției, ulterior polițiștii încercând să mușamalizeze cazul. Reporterii Ziarului Incomod au intrat în posesia unei înregistrări audio din noaptea de 28 spre 29 mai, în care mai mulți polițiști negociază cu victima, solicitându-i să mintă în declarații și să nu spună că a fost accidentat de mașina Poliției.

- Reclamă -

Vezi înregistrarea AICI.

Ulterior, Poliția Prahova a încercat să muşamalizeze un caz de ultraj care a avut loc la începutul lunii mai când un poliţist a ajuns cu mâna în ghips. Deşi de caz se ocupa un procuror, poliţistul având calitatea de victimă în dosar, Poliţia Prahova a preferat să catalogheze incidentul ca accident de muncă. Potrivit biroului de presă al IPJ Prahova nu exista nicio sesizare la poliţie şi nu se ştia dacă s-a făcut vreo plângere pentru ultraj, acest lucru fiind de competenţa Parchetului. Reporterii noștri au aflat că agresorul se numea Laurențiu Manasieru, protejat de fostul ofițer BCCO Emanuel Saghel, în prezent arestat preventiv și de fostul adjunct al șefului Poliței Prahova Adrian Rădulescu, în prezent sub control judiciar.

Puteți revedea cazul AICI.

Un alt caz de ultraj mușamalizat a avut loc pe 6 iulie, un polițist din comuna prahoveană Sângeru fiind bătut la discoteca din localitate. Un bărbat a coborât nervos dintr-o mașină și a mers direct la polițist, căruia i-a dat un pumn în față. În timp ce Poliția Prahova susținea că a fost vorba doar de o simplă ceartă, oamenii prezenți la discotecă au văzut întregul incident și cum polițistul a fost lovit.

Detalii despre acest caz AICI.

În afară de evenimentele mușamalizate, au fost cazuri în care Biroul de Presă al Poliției Prahova nu a oferit informații potrivit Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public. Reporterii noștri au cerut detalii despre un eveniment petrecut în data de 3 spre 4 iulie, mai exact numele unor polițiști care au intervenit în urma unui apelul la 112. Alexandru Ursu, purtătorul de cuvânt de la acea vreme, a refuzat să ofere această informație susținând că nu înțelege relevanța acesteia.

Citește mai multe AICI.

Un alt caz despre care Poliția Prahova a considerat că nu trebuie făcut public este cel al polițiștilor de la Rutieră care furau banii din amenzi. Reporterii noștri v-au prezentat în exclusivitate cine sunt cei trei polițiști vizați de ancheta internă: Ion Popescu, Valentin Tudor și Adrian Costin. Se pare că agenții încasau banii din amenzi, tăiau chitanțe și procesele verbale nu le mai depuneau la ieșirea din program. În prezent, cei trei ofițeri s-au ales cu dosare penale pentru delapidare.

Vezi articolul AICI.

Dacă vechiul purtător de cuvânt, inspectorul principal Alexandru Ursu a avut derapaje bine-cunoscute în comunicarea cu entitățile media, nici Marian Popescu, noul responsabil cu Legea 544 nu pare să colaboreze cu presa pentru o corectă informare a opiniei publice. Ca un prim exemplu vă prezentăm cazul de ieri seară, în care un colonel MApN s-a urcat beat la volanul mașinii și a provocat două accidente de circulație, rănind două persoane. Revoltător a fost faptul că doar primul accident a fost dat către media, despre care polițiștii, dar în special conducerea IJP Prahova, nu știau la acea oră cine este șoferul viovat, pentru că fugise de la locul accidetului.

Detalii despre cele două accidente și fotografii AICI.

Referitor la șeful IJP Prahova, respectiv Viorel Dosaru, acesta ar fi încercat ascunderea de opinia publică a unei bătăi cu cuțite, de miercuri seară, dintr-o sală de jocuri de la Winmarkt (fostul Omnia), din cauza prieteniei pe care ar avea-o cu unul dintre administratorii sălii. Surse din Poliție susțin că șeful Poliței Prahova s-a gândit repede la organizarea unor acțiuni pe raza orașului pentru a distrage atenția de la evenimentul grav.

Citește și: Surse: Șeful IJP Prahova a încercat să ascundă opiniei publice bătaia cu cuțite din sala de jocuri de la Omnia

În final vă vom arăta câteva dintre cazurile pe care se laudă polițiștii că le-au rezolvat, prezentate pe buletinul de presă, denumite de media, generic, ”găinării”.

TAIERE ILEGALA DE COPAC – 04.12.2015

În ziua de 03.12.2015, în jurul orei 11, polițiștii din Câmpina au fost sesizați despre faptul că, în Bănești, un bărbat, ar fi tăiat un cireș fără a avea acest drept.

La locul indicat, respectiv în punctul ,,Coasta Urletei”, a fost identificat un bărbat din Urleta, care ar fi tăiat copacul respectiv, fără deţine documentele prevăzute de lege în vederea exploatării.

În urma celor constatate, au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

FURT BORMAȘINĂ – 09.12.2015

La data de 20.11.2015, în jurul orei 13.00, la Poliţia Municipiului Ploieşti s-a prezentat un angajat al unui magazin din Ploieşti, sesizând faptul că, în ziua respectivă, in urma verificării mărfii expusă spre vânzare în raionul de unelte al societăţii, s-a constatat lipsa unei bormaşini în valoare de 876 lei.

Din primele cercetări efectuate, a rezultat că persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat din Ploiești, care, în timp ce se afla în raionul unelte, profitând de aglomeraţia din incintă, ar fi luat de pe raft o bormaşină în valoare de 876 lei, dezlipind de pe ambalajul acesteia eticheta cu codul de bare, în locul căreia ar fi lipit o altă etichetă cu codul de bare aparţinând unui produs mai ieftin, respectiv al unei bormaşini în valoare de 109 lei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt, cercetările urmând a fi continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

FURT LEMNE – 8.12.2015

La data de 07.12.2015, polițiști din cadrul Postului de Poliţie Adunaţi au depistat un bărbat domiciliat în comună, care ar fi tăiat un arbore de esenţă anin, nemarcat de organele silvice.

Faţă de persoana depistată, s-a luat măsura sancţionării cu amendă în cuantum de 500 lei şi a confiscării toporului folosit la comiterea contravenţiei.

Cantitatea de 0.976 m.c. material lemnos de esenţă anin, rezultat în urma tăierii ilegale, a fost predat persoanei vătămate.

FURT TELEFON – 07.12.2015

Polițiștii din Ploiești au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, în timp ce se afla staţionat cu autoturismul pe o stradă din Ploiești, o persoana necunoscută i-ar fi sustras din autoturism un telefon mobil.

În baza sesizării, la fata locului s-a deplasat o patrula de siguranţă publica, care, în urma investigaţiilor efectuate in zonă, a depistat persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba despre un bărbat, de 41 ani, domiciliat în Ploieşti, iar, in urma controlului corporal sumar efectuat asupra lui, a fost gasit telefonul mobil sustras.

Persoana in cauză a fost condusă la sediul Secţiei nr.4 Poliţie, unde i s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infracțiunii de furt calificat, iar bunul sustras a fost predat persoanei prejudiciate.

FURT RADIO – 03.12.2015

La data de 03.12.2015, în jurul orei 02.10, polițiști din cadrul Poliţiei Comunale Filipeştii de Pădure au fost sesizaţi de către un bărbat din comuna Floreşti, sat Cătina, despre faptul că i-a fost sustras un radio-CD, care era montat în autoturismul său parcat pe DJ 720.

Din primele cercetări efectuate, a rezultat că persoana bănuită de comiterea furtului este un bărbat din localitate. S-a procedat la ridicarea bunului sustras şi conducerea la sediul poliţiei a persoanei depistate.Prejudiciul cauzat se ridică la suma de 300 lei, care a fost recuperat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Acum vă lăsăm pe voi, cititorii noștri, să faceți o diferență între cazurile grave care au loc în județ și cele din buletinul de presă, mai exact cele pe care Poliția Prahova dorește să le mediatizeze. Trăgând linie, IJP Prahova consideră că spețele din buletinul de presă protejează cetățenii județului mai mult decât dacă aceștia ar ști că un criminal se află în libertate sau copiii lor ar putea fi victima unor violatori liberi, ori dacă niște polițiști le fură banii din amenzi.

Reporterii noștri au solicitat un punct de vedere șefului Poliței Române, Bogdan Despescu, cu privire la cazurile prezentate în acest articol, dar și la comunicarea pe care IJP Prahova o are cu entitățile media.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Poliția Prahova angajează conductor de câini

Poliția Prahova a anunțat că scoate la concurs un post de conductor de câini.Termenul de depunere dosar pentru postul...
Sari la conținut