La câteva zile de la protestele angajaților Rosal Ploiești, liderii acestora au fost anunțați că sunt detașați la Cluj-Napoca, începând cu data de 21 ianuarie. Adică la 380 de kilometri distanță. Între timp, oamenii așteaptă încă banii pe care trebuia să-i primescă în luna decembrie, când au fost lăsați cu mâna întinsă de sărbători. 

Angajații au stat trei zile la rând în frig, fără ca cineva din conducerea firmei la care lucrează să vină să discute cu ei.

Au venit doar reprezentanții Primăriei Ploiești, cei doi viceprimari, care le-au explicat că municipalitatea a onorat, la zi, toate obligațiile de plată către Rosal. Iar faptul că angajații nu-și primesc salariile la timp ține strict de firma de salubritate.

DETALII AICI LIVE VIDEO UPDATE Viceprimarii stau de vorbă cu oamenii. Protest spontan al angajaților Rosal în Ploiești

Greviștii, mutați la Cluj!

Cinci dintre angajații Rosal care au participat la protestele din cursul săptămânii trecute au primit astăzi (marți, 19 ianuarie) decizii de transfer la Cluj Napoca, la 380 de kilometri distanță!

Unul dintre ei este un angajat la sectorul curățenie căi publice, cu probleme medicale, altul este un șofer în pragul pensionării.

Toți cinci au fost chemați astăzi la sediu, unde le-au fost înmânate hârtiile.

Este absurd. Ne-au anunțat că suntem transferați la Cluj, fără comisie, fără nimic. Nu avem de gând să ne conform acestei decizii aberante. Măcar de ne transferau la București, este mai aproape. Este clar că aceste decizii au venit ca urmare a faptului că am fost la protest, că am ieșit să ne cerem drepturile“, ne-a declarat unul dintre cei vizați de decizia de transfer.

O parte dintre angajații care au ieșit în stradă și și-au cerut banii pentru care au muncit au depus plângeri la ITM.

Acestea urmează să fie soluționate.

Între timp, după trei zile de proteste, conducerea Rosal Ploiești a început să vireze o parte din salariile restante, bani pe care angajații trebuiau să-i primească încă din luna decembrie.

Dar nu toți muncitorii au primit. La “curățenie căi publice” s-a ajuns la litera N, iar la șoferi, la litera I, pentru că, la Rosal, restanțele se plătesc în ordine alfabetică, pe etape.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here