Liberalizarea pieței de energie electrică a adus multe întrebări în rândul consumatorilor casnici care, neștiind ce ofertă să aleagă, au mers la sediile furnizorilor pentru a se interesa. Este cazul și în Ploiești, unde de zile întregi în fața sediului Electrica zeci de oameni stau la coadă (foto dreapta) pentru plata facturii și pentru a se interesa ce ofertă de furnizare să aleagă.

În acest sens, Consiliul Concurenței anunță că pe site sunt disponibile comparatoarele de tarife pentru ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică.

“În contextul liberalizării pieței de energie electrică, comparatorul de tarife realizat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a fost accesat de mulți consumatori casnici pentru a analiza ofertele furnizorilor, ceea ce a dus la o îngreunare a funcționării acestuia.

Ca urmare, Consiliul Concurenței și ANRE au decis ca cele două platforme pentru compararea ofertelor (gaze naturale și energie electrică) să poată fi accesate și de pe site-ul autorității de concurență, datele și informațiile din aplicație fiind furnizate de ANRE.

Comparatoarele de tarife sunt aplicații prin intermediul cărora consumatorii pot analiza ofertele furnizorilor de gaze naturale și energie electrică și pot accesa, în mod direct şi centralizat, informaţii privind ofertele furnizorilor, documentele necesare încheierii contractelor, modalitatea de transmitere către furnizori a documentelor.

De asemenea, utilizatorii pot face simulări privind valoarea facturii, prin introducerea datelor referitoare la consumul lunar şi la preţul de furnizare din contractul actual, putând, astfel, compara ofertele pentru a o alege cea care corespunde cel mai bine nevoilor lor.”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Concurenței.

Simulatorul pentru valoarea facturii la energia electrică poate fi accesat aici!

Simulatorul pentru valoarea facturii la gaze naturale poate fi accesat aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here