fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

Cum s-a ales un prahovean cu dosar penal pe siguranță națională după ce și-a urmărit iubita. Toate detaliile poveștii

Citește Și

- Reclamă -

Ion Cătălin Moraru, din Filipeșii de Târg, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii DIICOT din Ploiești pentru infracțiuni privind siguranța națională și pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe.

După o relație de aproximativ doi ani, la data de 18.07.2016 concubina a întrerupt relaţia de cu Ion Cătălin Moraru, iar acesta în încercarea de a își convinge fosta concubină să reia relația, s-a deplasat, în repetate rânduri, atât la locuinţa fostei concubine cât şi la locul de muncă al acesteia, ocazii cu care  a amenințat-o  și a lovit-o.

- Reclamă -

La data de 04.09.2016, Moraru și-a urmărit fosta concubină până în municipiul Bucureşti, în parcarea Băneasa Shopping City, unde a lovit-o atât pe aceasta cât şi pe un alt bărbat cu care aceasta se întâlnise. În urma agresiunilor, femeia a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar bărbatul a suferit leziuni ce au necesitat un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, la data de 09.05.2017 femeia s-a deplasat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Serviciul Teritorial Ploieşti și a declarat că în luna octombrie 2016 s-a întâlnit cu Moraru la Restaurantul Bistro 29 din Ploieşti, pentru a încerca să aplaneze conflictul dintre ei, ocazie cu care acesta i-a arătat femei un dispozitiv, despre care i-a spus că este un GPS de urmărire, de care acesta s-a folosit, ceva vreme, pentru a descoperi unde se deplasează.

Totodată, aceasta a declarat și faptul că l-a văzut pe Moraru luând acel dispozitiv din cotiera maşinii lui, aceasta ca fiind de mărimea unui telefon mobil Nokia 1100, de culoare neagră, având o antenă şi un fir, despre care Moraru i-a spus că a fost conectat la un telefon cu cartelă şi montat de acesta sub maşina ei, pe partea stângă, sub roată. De asemenea, femeia a declarat că o vecină din cartier, i-a spus că l-a văzut pe fostul concubin când îi punea ceva sub maşină.

- Reclamă -

În urma declarației și probelor din dosar, în data de 12.05.2017 au avut loc percheziții care l-au vizat pe Ion Cătălin Moraru și a fost găsit  un dispozitiv de urmărire prin sistem GPS, cu acumulator model BL-5B, fără cartelă SEVI introdusă şi cu un cablu USB aferent.

Dipozitivul menţionat mai sus este de culoare negru, având inscripţia „GPS Traker” de culoare verde, în lungime de 6,5 cm, lăţime de 4,5 cm, grosime de 1,5 cm, având pe o laterală un orificiu de alimentare şi două butoane, unul având inscripţia „SOS”, iar celălalt „ON/OFF”. De asemenea, în interiorul acestui dispozitiv, a fost găsită o baterie de alimentare cu inscripţia „Rechargeable Li-ion Battery” şi un spaţiu de montare a unei cartele SIM.

Ulterior, Moraru a fost audiat la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti. Acesta a declarat că după o relaţie de aproximativ, în luna august 2016 au avut loc certuri între ei, lucru ce l-a determinat să creadă că aceasta are pe altcineva, iar pentru a se convinge de acest lucru, s-a hotărât să monteze un GPS pe autoturismul femeii, menționând faptul că a achiziţionat acest dispozitiv de pe internet, de pe site-ul OLX, de la o persoană de sex masculin.

Acesta a mai declarat că la începutul lunii septembrie, la o zi după ce a achiziţionat dispozitivul GPS, s-a deplasat la locuința unde femeia stătea împreună cu părinţii ei şi a constatat că aceasta avea maşina parcată în faţa porţii şi a montat dispozitivul sub maşină, în partea din mijloc, dispozitiv pe care l-a prins de puntea maşinii cu scotch.

- Reclamă -

Moraru a precizat că, înainte de a monta dispozitivul sub autoturism, a introdus o cartelă SIM Vodafone în acest dispozitiv iar de pe telefonul său mobil marca Samsung S6, pe care îl utiliza la timpul respectiv, apela numărul cartelei introdusă în dispozitivul GSP, i se răspundea cu ton de ocupat, după care, imediat, îi erau transmise prin SMS coordonatele GPS cu locația maşinii, aflând astfel, locurile unde se afla autoturismul.

Dacă Moraru va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă cu închisoare intre doi și șapte ani.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut