Aseară, în jurul orei 23.45, un autocar a lovit separatoarele de sens de la Podul Înalt, traficul fiind blocat în zonă.

Autocarul aparținând firmei Rombus Transport mergea pe ruta Olanda – România, trebuia să ajungă în București și avea 27 de pasageri. A intrat în Ploiești dinspre DN 72, iar după coborârea podului, șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de trafic pe timp de noapte, nu a observat separatorii de sens de pe axul drumului și a intrat în coliziune cu aceștia, rămânând suspendat. Autocarul a deplasat parapeții de pe o lungime de 36 de metri, unii dintre aceștia s-au spart și, în plus, au fost stricați mai mulți butoni luminoși reflectorizanți, dar și semnul de “ocolire prin dreapta”.

În plus, rezervorul autocarului a fost spart și o cantitate considerabilă de combustibil s-a împrăștiat pe drum. Ulterior, reprezentanții Rosal au acționat cu material antiderapant pentru a evita producerea unor alte evenimente.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Inițial, au fost doar pagube materiale, astfel că șoferul a fost sancționat contravențional.

Însă, dimineață, unul din pasagerii autocarului a mers la spitalul Elias din Capitală, acuzând că-i este rău în urma accidentului suferit. I s-au făcut investigații medicale, iar în jurul orei 07.10 reprezentanții spitalului au anunțat Poliția Prahova că victima a suferit un traumatism cranian cerebral minor și o contuzie toraco-abdominală. A fost deschis dosar penal pentru vătămare din culpă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here