fbpx
miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

Cum s-au scurs bani publici de la CSM în cantonamentele de la Hotel Central unde lucrează consilierul local Paul Palaș – FOTO DOCUMENTE

Citește Și

- Reclamă -
O investigație a reporterilor Incomod scoate la iveală armonia din cadrul administrației locale în 2015 când la Clubul Sportiv Municipal era director Luminița Albu, suspecta principală în cazul jafului pe bani publici de la Club. În 2015 lucrurile mergeau ca unse: cheltuielile ilegale făcute de club treceau neobservate prin filtrele administrației locale și Primăria se făcea că nu vede nimic în neregulă. Chiar și un consilier local a beneficiat de pe urma unor plăți dubioase efectuate de CSM Ploiești.
 
 
”Suspiciuni de nelegalitate!”
În septembrie 2015 un raport al Comisiei de Supraveghere și Verificare a CSM Ploiești (Club Sportiv Municipal) arăta un management defectuos și o serie de nereguli privind grila de salarizare și modul de întocmire al contractelor din cadrul clubului, sub conducerea directoarei de la acea vreme, Luminița Albu.
”Potrivit concluziilor din raport 72% din fondul total de salarii este alocat secțiilor de handbal masculin și feminin. Deși  Hotărârea Consiliului Local Ploiești 217 din 23.06.2015, stipulează că negocierile salariale dintre CSM și sportivi se fac printr-o comisie de evaluare și negociere, în realitate acest lucru s-a făcut doar în urma negocierilor dintre sportivi și Luminița Albu, director CSM .
Negocierile cu sportivele din lotul de handbal s-au făcut cu depășirea limitei de competență (plafon maxim de 20.000.-lei) stabilită prin decizia conducătorului unității (ex : în cazul sportivei Dmitrovici Marina), fiind acordate indemnizații lunare peste această sumă;
Au fost acordate pentru unele sportive creșteri salariale anuale mai mari decât plafonul de 10%, așa cum s-a stabilit cu acestea în contractele încheiate pentru sezonul competițional 2014-2015, creșterile fiind acordate pentru sezonul 2015-2016 (în unele cazuri creșterea este de peste 100%) ;
Comisia a constatat ca unele contracte încheiate cu sportivele s-au încheiat cu forme de organizare PFA, ca mod de organizare și desfășurare a activității sportivului, existând suspiciuni de nelegalitate.”
La acea vreme Luminița Albu a refuzat să răspundă solicitărilor ziarului Incomod pe tema salariilor de la secțiile de handbal.
CSM Ploiești, cantonamente de 70.000 lei…în Ploiești
În perioada ianuarie- septembrie 2015 CSM Ploiești a plătit către Hotel Central 70.000 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de cazare și masă. Intrând pe fir, reporterii Incomod au descoperit că CSM-ul trimitea echipa de handbal feminin în… cantonament la Hotel Central. Asta în condițiile în care toate sportivele aveau apartamente în Ploiești pentru care CSM plătea chiria dar și contracte cu restaurante prin care sportivelor le erau decontate mesele servite.
Contractul dintre CSM și Hotel Central (SC THR Prahova S.A.) a fost încheiat pe 9.01.2015, prin încredințare directă, obiectul contractului fiind cazare cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completă. Povestea devine și mai interesantă cu atât mai mult cu cât pe ștatul de plată al Hotelului Central figurează și consilierul local Paul Palaș, care la acea vreme era și președintele Comisiei de Buget Finanțe din cadrul Consiliului Local Ploiești. Deci, pe la domnul Palaș treceau și bugetele CSM, pe care ulterior le aproba prin vot.

Ce spune consilierul local Paul Palaș
Contactat telefonic, consilierul local Paul Palaș, a precizat:Hotel Central are ca obiect de activitate prestarea de servicii de cazare și masa, asemeni altor operatori economici de pe piața din Ploiești, așa cum procedăm de regulă, ne adresăm cu ofertă pentru prestarea serviciilor de cazare și masă tuturor instituțiilor interesate, asta este obiectul nostru de activitate, repet, și am prestat servicii de cazare și masă pentru instituția respectivă. La această întrebare trebuie să raspundă cei care lucrează la Clubul Sportiv Municipal, dar, repet, într-o piață liberă, nu vad de ce Hotelul Central ar putea să fie înlăturat de la dreptul de a fi furnizor de servicii pentru o instituție, indiferent care ar fi ea, deci, presupun că cine v-a oferit dumneavoastră informația, a facut precizarea că într-un interval de timp destul de mare, doar în acea perioada a existat această colaborare, deci noi am oferit servicii în acel moment, o să ofertăm în continuare servicii, dacă serviciile noastre vor fi considerate a fi la un preț corect competitiv pentru instituția respectivă, probabil vom presta dacă nu, nu, suntem pe o piață în care lucrurile nu pot să le amestec cu activitatea mea politică, eu fac politică de la ieșirea din hotel în colo, atâta timp cât eu sunt în hotel trebuie să-mi desfășor activitatea în concondanță cu interesele firmei pentru care lucrez.”.
După cinci minute, consilierul Paul Palaș a revenit cu un telefon: ”Îmi cer scuze, am revenit cu o precizare pe care o consider importantă, eu lucrez ca angajat la firma la care lucrez, este o firmă pe acțiuni, nu este un SRL și în consecință nu intră sub incidența legii privind conflicte de interese, este un aspect foarte important care ar putea să cântărească mult în modul de a pune problema, a celor care s-au gândit să aducă la cunoștința opiniei publice, aceste lucruri.”.
Potrivit declarației de avere din aprilie 2016 (foto 1) consilierul local Paul Palaș a încasat în 2015 de la SC THR 30.381 lei.
De la mica înțelegere la erori și un e-mail savuros
Revenind la cantonamentele plătite de CSM Hotelului Central, observăm de exemplu că CSM a plătit 7184 lei contravaloare servicii masă în perioada 01.05.2015-15.05.2015, factura 0003447 pentru care nu există documentația aferentă. Un fel de mică înțelegere. (foto 2)

Răsfoind documentația, reporterii noștri au descoperit și o ”regretabilă eroare”, decontată desigur din bani publici. CSM a plătit pe 15 martie Hotelului Central 2700 de lei pentru cazarea a 17 sportive, precum și pentru cina din ziua de 11 februarie și micul dejun și prânzul din 12 februarie. În mod ciudat, la camerele luate pentru sportive (7 camere duble și 3 single) este că o persoană apare de două ori, o dată cazată la o cameră dublă și o dată cazată la o cameră single. Este vorba de Mirela Mirabela Roman. Aceasta apare pe diagramă trecută o dată ca Roman Mirela și o dată ca Roman Mirabela. (foto 3)

În continuare, în documentele justificative ale plăților efectuate de CSM în conturile Hotelului Central am descoperit că într-un astfel de cantonament a participat și directoarea CSM, Luminița Albu. Pe 19 martie, CSM a plătit 3000 de lei către SC THR Prahova SA (Hotel Central) care reprezenta cazarea și masa (prânzul și cina pentru ziua de 10 martie și mic dejun, prânz și cină pentru 11 martie) pentru 19 sportivi. Pe 30 mai s-a plătit către Hotel Central 1200 de lei însemnând cina pentru 23 de persoane. Pe lângă handbaliste, pe listă se regăsește Luminița Albu. (foto 4)

Alte decontări la capitolul cazare sunt făcute pentru preparatorul fizic Novakovic Jovan. (foto 5) La fiecare cantonament preparatorul fizic era nelipsit. Ca o ironie a sorții, preparatorul fizic avea un apartament închiriat și plătit de CSM chiar vis-à-vis de Hotel Central, în blocul de pe strada Take Ionescu. Practic, în cantonamente, preparatorul își făcea bagajul, cobora din bloc, traversa strada și intra în hotel, unde se caza.
Poate cea mai interesantă chestiune descoperită pe perioada documentării o reprezintă modalitatea prin care uneori CSM efectua comenzile către Hotel Central. Nu vă gândiți că aceste comenzi treceau întotdeauna prin comisii sau Direcții ale Primăriei. Uneori, un simplu e-mail de la Luminița Albu rezolva problema. După cum puteți vedea în ultima fotografie  (foto 6) de la finalul articolului,  pe 9 martie 2015 directoarea CSM Luminița Albu îi trimite un e-mail consilierului local Paul Palaș: ”Bună seara! Vă trimit meniul pentru marți și miercuri. Sunt 16 persoane. 7 duble, 2 single”. Ce meniu a ales Luminița Albu pentru perioada cazării vă lăsăm să descoperiți accesând fotografia cu e-mailul.
Iată așadar o rețetă a succesului cu puține ingrediente, amestecate bine
: politică, afaceri, administrație și bani publici!
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

”Am depus plângere penală la secție, iar a doua zi polițistul de caz m-a violat”

O femeie acuză că a fost violată de polițistul la care depusese o plângere penală (video la finalul articolului).Mărturii...
Sari la conținut