Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face angajări în cadrul Centrului Rezidențial de Tip Familial din Brebu. Potrivit anunțului, se caută persoane care să fie “părinți sociali”.

“𝘾𝙪𝙢 𝙨𝙖̆ 𝙙𝙚𝙫𝙞𝙞 𝙥𝙖̆𝙧𝙞𝙣𝙩𝙚 𝙙𝙚 𝙥𝙧𝙤𝙛𝙚𝙨𝙞𝙚

Iubeşti copiii, ai răbdare, ai tact şi dorinţa de a-i transforma în persoane educate, care să aibă capacitatea de a se integra în societate şi să ducă, mai târziu, o viaţă sănătoasă de adult? Atunci s-ar putea ca profesia de PĂRINTE SOCIAL să fie cea care ţi se potriveşte. Da, ea există, iar Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova caută persoane care sunt interesate de o astfel de slujbă pentru Centrul Rezidențial de Tip Familial din comuna BREBU

Ce înseamnă părinte social? Părintele social are în îngrijire un număr de opt copii aflați în dificultate, pentru o perioadă de timp determinată, pe care îi crește ca și când ar fi propriii copii. Este o muncă importantă şi de valoare ce poate fi prestată de toţi cei pentru care calitatea de părinte este esențială. Copiii pe care îi vor îngriji sunt deja în sistemul de protecție instituționalizați sau urmează să intre în sistem.

Părinții sociali vor locui împreună cu minorii pe care îi au în grijă într-o casă pusă la dispoziție de către D.G.A.S.P.C. Prahova.

Pot fi angajate, ca părinți sociali, persoanele care îndeplinesc următoarele condiții:

studii generale (minim 8 clase)/ studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat;
să dea dovadă că sunt o familie cu atmosferă sănătoasă;
să aibă calități de comunicare, empatie și simțul răspunderii;
prin comportamentul în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor

Informațiile suplimentare privind procedura de obținere a postului, pot fi solicitate la sediul D.G.A.S.P.C. Prahova din Ploiești, Șos. Vestului nr. 14-16 sau la numerele de telefon 0244/511.400, 586.100, e-mail: [email protected]”, a anunțat Consiliul Județean Prahova pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here